iGo My Way 8 a POI
Moderátor: Scorpio_cz
- Andilek_72
Re: iGo My Way 8 a POI
Ahoj
Mam problem s POI.
Udelam presne postup popsany vyse,kategorie POI je v navigaci videt,ale nema zadne zaznamy.
Navigace Evolve ve ktere je IGO8.
Pomuze mi nekdo s tim?
Vyreseno
Mam problem s POI.
Udelam presne postup popsany vyse,kategorie POI je v navigaci videt,ale nema zadne zaznamy.
Navigace Evolve ve ktere je IGO8.
Pomuze mi nekdo s tim?
Vyreseno
Prosím poraďte s POI
Dobrý den. Mám problém, nemohu dostat Poi body do své navigace. Nevím jestli dělám něco špatně. Stáhnu kml soubor, nakopíruju na kartu do slozky : iGO8-EU\CONTENT\USER DATA\poi a nic. Navigace se nezpomali, žádné soubory kix se nevytváří.
- Scorpio_cz
Re: Prosím poraďte s POI
Problém je asi v té mezeře "USER DATA"... správně je "USERDATA" ...
Tedy celá cesta nemá být "iGO8-EU\CONTENT\USER DATA\poi" ale "iGO8-EU\CONTENT\USERDATA\poi"
Pomohlo ? Pokud ne, jakou verzi iGO8 přesně máte ?
Tedy celá cesta nemá být "iGO8-EU\CONTENT\USER DATA\poi" ale "iGO8-EU\CONTENT\USERDATA\poi"
Pomohlo ? Pokud ne, jakou verzi iGO8 přesně máte ?
Děkuji mnohokráte, opravdu to bylo pouze v té mezeře
-
iGo My Way 8 a POI z iGO 2006
prosím, byl by někdo tak hodný a poradil mi jak dostat mé vlastní body zájmu různých klientů z iGO My Way 2006 PLUS, které jsou uložené v souboru.db do iGO My way 8. Zkoušel jsem to přes Content Manager.
1. připojím PDA s nainstalovaným iGO8, aby se hlásilo jako disk
2. spustím Content Manager, který PDA najde a vypíše mi
- Nav N Go iGO8 aplikace 83 MB
- Česká Republika krajinné prvky 1 MB
- Česká Republika 0705 krajinné prvky 0,61 MB
... atd
3. v menu NÁSTROJE -> IMPORTOVAT UŽIVATELSKOU DATABÁZI si najdu soubot.db s POI z iGO 2006
4. po chvíli mi to zahlásí IMPORT BYL ÚSPĚŠNĚ DOKONČEN
... jenže nikde ta POI nemůžu najít, ani v PDA v iGO 8 v sekci POI, tak ani nikde na disku v počítači, protože nevím do jakého formátu a kam se to přes Content Managera naimportovalo.
Prosím mohl by někdo poradit, používal jsem dlouho iGO 2006, ale jelikož mapy na něj již nejsou aktualizovány, jsem nucen přejít na iGO 8 a to se mi jeví jako docela složité a nevyznám se v něm... Prošel jsem už x stránek a nikde jsem nenarazil na řešení mého problému.
1. připojím PDA s nainstalovaným iGO8, aby se hlásilo jako disk
2. spustím Content Manager, který PDA najde a vypíše mi
- Nav N Go iGO8 aplikace 83 MB
- Česká Republika krajinné prvky 1 MB
- Česká Republika 0705 krajinné prvky 0,61 MB
... atd
3. v menu NÁSTROJE -> IMPORTOVAT UŽIVATELSKOU DATABÁZI si najdu soubot.db s POI z iGO 2006
4. po chvíli mi to zahlásí IMPORT BYL ÚSPĚŠNĚ DOKONČEN
... jenže nikde ta POI nemůžu najít, ani v PDA v iGO 8 v sekci POI, tak ani nikde na disku v počítači, protože nevím do jakého formátu a kam se to přes Content Managera naimportovalo.
Prosím mohl by někdo poradit, používal jsem dlouho iGO 2006, ale jelikož mapy na něj již nejsou aktualizovány, jsem nucen přejít na iGO 8 a to se mi jeví jako docela složité a nevyznám se v něm... Prošel jsem už x stránek a nikde jsem nenarazil na řešení mého problému.
- Scorpio_cz
A ten Content Manager, nemá taky volbu "export" ?
A jako exportní formát zvolit .kml, a vložit výsledný soubor do <igo8>\content\userdata\poi\
Bohužel s Content Manager nejsem kamarád, tak víc pomoct nemůžu
A jako exportní formát zvolit .kml, a vložit výsledný soubor do <igo8>\content\userdata\poi\
Bohužel s Content Manager nejsem kamarád, tak víc pomoct nemůžu
-
... ne bohužel, tato volba se tam nenachází.
-
POI iGo My Way 2006 do iGo My Way 8
Tak už jsem přišel konečně jak dostat vlastní vytvořené POI z iGo My Way 2006 do nové verze iGo My Way 8
PRO TY KTEŘÍ MAJÍ STEJNÝ PROBLÉM A NEVÍ JAK NA TO
1. v iGo My Way 2006 proveď zálohu svých POI do souboru *.DB a to...
NASTAVENÍ VÍCE NASTAVENÍ VLASTNÍCH DAT ZÁLOHA DAT
2. tento získaný soubor (v mém případě má název iGO_backup.db a je v hlavním adresáři aplikace iGO na PDA), si zkopíruj do počítače
3. stáhni si iGO POI Explorer a nainstaluj do počítače.
4. spusť iGO POI Explorer a v menu
A) FILE IMPORT iGO database from file (offline)
B) najdi si ten soubor *.DB
5. v menu
A) FILE EXPORT POIs to file
B) zvol si soubor typu Google Earth file (*.kml, *.xml)
C) zadej název souboru
6. tento získaný soubor s příponou *.KML překopíruj do PDA do nové verze iGo My Way 8 a to do adresáře <igo8>\content\userdata\poi\
POZOR
- při spuštění iGO 8 je potřeba v SPRÁVA POI MOJE POI (KML) nastavit viditelnost Vašich POI v mapě, zde však jednotlivé dané POI nejsou vidět (nevím proč, iGO8 mám druhý den)
na svá POI se dostaneš takto
1. v mapě klikni na nějakou ulici
2. zvol MENU HLEDAT POI OKOLO KURZORU poté v mapě vpravo dole potvď FAJFKOU (záleží asi i na skinu) vyhledej si skupini MOJE POI (KML) A ZDE JSOU VŠECHNA POI
PRO TY KTEŘÍ MAJÍ STEJNÝ PROBLÉM A NEVÍ JAK NA TO
1. v iGo My Way 2006 proveď zálohu svých POI do souboru *.DB a to...
NASTAVENÍ VÍCE NASTAVENÍ VLASTNÍCH DAT ZÁLOHA DAT
2. tento získaný soubor (v mém případě má název iGO_backup.db a je v hlavním adresáři aplikace iGO na PDA), si zkopíruj do počítače
3. stáhni si iGO POI Explorer a nainstaluj do počítače.
4. spusť iGO POI Explorer a v menu
A) FILE IMPORT iGO database from file (offline)
B) najdi si ten soubor *.DB
5. v menu
A) FILE EXPORT POIs to file
B) zvol si soubor typu Google Earth file (*.kml, *.xml)
C) zadej název souboru
6. tento získaný soubor s příponou *.KML překopíruj do PDA do nové verze iGo My Way 8 a to do adresáře <igo8>\content\userdata\poi\
POZOR
- při spuštění iGO 8 je potřeba v SPRÁVA POI MOJE POI (KML) nastavit viditelnost Vašich POI v mapě, zde však jednotlivé dané POI nejsou vidět (nevím proč, iGO8 mám druhý den)
na svá POI se dostaneš takto
1. v mapě klikni na nějakou ulici
2. zvol MENU HLEDAT POI OKOLO KURZORU poté v mapě vpravo dole potvď FAJFKOU (záleží asi i na skinu) vyhledej si skupini MOJE POI (KML) A ZDE JSOU VŠECHNA POI
- Scorpio_cz
Děkujeme za postup !
Na druhou stranu jak hledání tak zobrazování na mapě obvykle funguje v pořádku.
To je bohužel normální, v žádné vezi iGO8 není možné prohlížet seznam POI z .kml souboru.net.mefisto píše: při spuštění iGO 8 je potřeba v SPRÁVA POI MOJE POI (KML) nastavit viditelnost Vašich POI v mapě, zde však jednotlivé dané POI nejsou vidět (nevím proč, iGO8 mám druhý den)
Na druhou stranu jak hledání tak zobrazování na mapě obvykle funguje v pořádku.
Zdravím, mám iGO My way na Samsung Galaxii 2 a nvím jak tam nacpat poi, když stáhnu nějaký soubor, tak nevím jakto že mi to nezobrazuje. Soubory kopíruji do adresáře \iGO\content\poi a nikde nic nevidim. Potřebuje to jiný formát či co?Slavek69 píše:Tam se dají stáhnout je body zájmu v souborech ov2. Nebo se blbě dívám?
Dekuji za odpověď.
- Scorpio_cz
Zdravím,
uživatelská POI se dávají do _jiného_ adresáře než systémová, u Vás by to mělo být :
"iGO\CONTENT\USERDATA\poi"
Pokud neexistuje, vytvořit. Soubory používat .kml
uživatelská POI se dávají do _jiného_ adresáře než systémová, u Vás by to mělo být :
"iGO\CONTENT\USERDATA\poi"
Pokud neexistuje, vytvořit. Soubory používat .kml
Mám iGO 8.4.2.139242 na Samsung Galaxy S2. POI je potřeba stáhnout jako .kml soubory a tyto vložit do složky iGO\content\userdata\poi. Pokud složka neexistuje, je potřeba ji ručně vytvořit. Po spuštění iGO se v této složce vytvoří nové soubory .kix a .kns o čem se můžete přesvědčit v prohlížeči souborů. Bohužel mi však nejde nijak editovat POI ani jim přiřadit ikony. Vlastní POI jsou viditelné např. takto : cíl - vyhledat místa - další místa - v okolí - hledat podle kategorie, kde uvidíte své POI. Mají přiřazenu ikonu zeměkoule, která změnit nejde. K POI lze navigovat.
Mě se však ikona vlastního POI vůbec nezobrazuje na mapě. Jsou tam pouze ikony základních POI (pumpy, parkoviště..). Měl někdo obdobný problém a vyřešil jej (jinou verzí, skinem, ini souborem ...)? Díky.
Mě se však ikona vlastního POI vůbec nezobrazuje na mapě. Jsou tam pouze ikony základních POI (pumpy, parkoviště..). Měl někdo obdobný problém a vyřešil jej (jinou verzí, skinem, ini souborem ...)? Díky.
Tak si musím odpovědět sám. Problém byl ve verzi iGOMyWay_8.4.2.139242_JMX_tangbohu_jnorbi a skinu, kdy nešlo POI povolit a tudíž i zobrazit na mapě. Pokud máte obdobný problém, vyřešil jsem to verzí iGOMyWay_v8.4.3.179971_thin-v1.7 a skinem RebornSkinV1.5.5_Android_800_480. Kde se v nastavení nachází položka Body zájmu a tady se povoluje zobrazení na mapě konkrétní skupiny POI, dokonce si můžete vybrat jakoukoli ikonu z celkové nabídky 468 ikon.
Dobrý den,
neumím si poradit s následujícím problémem.
1. Stáhnu z http://www.poi.cz soubor KML, který se sloučen (např.) ze 3 kategorii, kategorie jsou dány elementem <Folder>
Takto vypadá soubor (příklad):
2. Po nahrání KML souboru do složky userdata/poi a spuštění IGO My Way (8.4.3.179971) jsou tyto POI vidět, ale všechny 3 kategorie jsou rozsypané mezi ostatní POI - nejsou ve složce, která by byla pojmenována podle souboru - tak to tuším fungovalo i IGO8. Samozřejmě je to hodně nepřehledné, pokud se mi např. všechny bankomaty zobrazí po jednotlivých bankách.
Neřešil to někdo? Na foru jsem našel nějaké zmínky, ale žádné řešení. Napadá mě:
A) natáhnout KML do nějaké editoru a sloučit to ručně všechno pod jeden <Folder>
B) případně udělat nějaké automatické řešení (script), které by sloučilo všechny <Placemark> pod jeden <Folder> a tím by vznikla jen jedna kategorie
C) Nějaká ruční úprava do KML, aby to IGO správně pochopil a zobrazil jednotlivé <Folder> jako podkategorie
C) něco dalšího?
Děkuji.
neumím si poradit s následujícím problémem.
1. Stáhnu z http://www.poi.cz soubor KML, který se sloučen (např.) ze 3 kategorii, kategorie jsou dány elementem <Folder>
Takto vypadá soubor (příklad):
Kód: Vybrat vše
<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<kml xmlns="http://earth.google.com/kml/2.0"><Document>
<Folder><name>Ceska_Sporitelna</name>
<Placemark><name>Česká spořitelna</name><description>Velká nad Veličkou 406; nonstop</description><phoneNumber>+420800207207</phoneNumber><Point><coordinates>17.518461,48.880640,0</coordinates></Point></Placemark>
</Folder>
<Folder><name>GE_Money_Bank</name>
<Placemark><name>GE Money bank</name><description>Cvikov; náměstí Osvobození 63; nonstop</description><phoneNumber>+420844844844</phoneNumber><Point><coordinates>14.634052,50.777461,0</coordinates></Point></Placemark>
</Folder>
<Folder><name>Raiffeisenbank</name>
<Placemark><name>Raiffeisenbank</name><description>Praha 1-Staré Město; Rytířská 22/400; nonstop</description><phoneNumber>+420296339011</phoneNumber><Point><coordinates>14.423390,50.085540,0</coordinates></Point></Placemark>
</Folder>
</Document>
</kml>
Neřešil to někdo? Na foru jsem našel nějaké zmínky, ale žádné řešení. Napadá mě:
A) natáhnout KML do nějaké editoru a sloučit to ručně všechno pod jeden <Folder>
B) případně udělat nějaké automatické řešení (script), které by sloučilo všechny <Placemark> pod jeden <Folder> a tím by vznikla jen jedna kategorie
C) Nějaká ruční úprava do KML, aby to IGO správně pochopil a zobrazil jednotlivé <Folder> jako podkategorie
C) něco dalšího?
Děkuji.