POI - Parkoviště
POI - Parkoviště
Nechci zase prudit,ale nešla by zadávat podle kapacity míst,tedy jen ta větší.Opět sem našel BZ označený jako parkoviště - místo na sídlišti,park. s 8 místama.Když to takhle pujde dál,tak tu bude každej dočasně volnej flek u baráku...Trochu myslet!!
☆ Samsung Galaxy S III mini GT-I8190N ☆
☆ Lenovo IdeaTab A8-50 G3 ☆
Re: Parkoviště
A kdo stanovuje minimální počet parkovacích míst?!? Pokud se ti nějaká parkoviště nezdají, tak si je z ov2 vymaž, není nic jednoduššího. Parkoviště zůstává parkovištěm, i když je tam 8 parkovacích míst - na mapách jsou taky označená a nikomu to nevadí. V dnešní době je každé parkovací místo spíš vzácností, tak čím víc jich tu bude, tím líp!Crusy píše:Nechci zase prudit,ale nešla by zadávat podle kapacity míst,tedy jen ta větší.Opět sem našel BZ označený jako parkoviště - místo na sídlišti,park. s 8 místama.Když to takhle pujde dál,tak tu bude každej dočasně volnej flek u baráku...Trochu myslet!!
TomTom GO 950 Traffic RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: EU+US v845.2702
TomTom GO 730 Traffic, RDS-TMC, Apl.: 9.401, Mapa: W_a_C_E v840.2562, Waze
Samsung Galaxy Note 16GB, Win 10 Home 64bit
No dobrý no,tak už mlčim můžu takovejch rádoby parkovišt co jsou na mapách pár přidat...3lo mi o to pokud přijede někdo cizí a bude hledat parkoviště,takbude jezdit hodinu po městě díky těmhle "parkovištím.A vymazávat je po každý aktualizaci??Myslim,že je lepší mít tam takový kde je spíš šance na zaparkování.Vyděl sem v Praze těch "parkovišt".No nic myslel sem to dobře....
OK, nemyslel jsem to nijak špatně. Třeba na parkovišti u supermarketu se taky nechá auto na určitou dobu odstavit a co se týká sídlišť, tak já osobně tam dávám pouze ty větší plochy a třeba i placené a hlídané - často se tam dá po domluvě zaparkovat i krátkodobě, jelikož mají volná místa. Bral jsem to tak, že každé parkovací místo je dneska dobrý, ale že by se tam dávalo každé parkoviště u paneláku, to zase ne - to bysme je dělali do smrti Každý má holt asi o parkovišti rozdílné představy, takže tak...
Jo, na parkovišti u supermarketu se nechá auto taky odstavit... Takhle to fungovalo v nákupním centru Nový Smíchov, než řada lidí z okolí zjistila, že je to pěkné kryté parkoviště zadarmiko... Takže se tam teď platí.
Dtto parkoviště u Lidlu ve Slaném - vedle autobusového nádraží, takže tam vidláci z okolních vesnic nechávali ráno auta a hupky do Práglu busem za prací, a odpoledne zase pěkně z parkoviště autíčkem domů... Takže už je tam dědek výběrčí a neplatí se, pokud tam jste nějakou omezenou dobu a máte doklad o nákupu... Dtto Delvita v Kladně... A takhle by se dalo pokračovat donekonečna. Další na řadě je zřejmě Šestka vedle Ruzyně, kde už někteří jedinci zjistili, že tam lze nechat týden auto, zatímco oni se válí na Kanárech...
Dtto parkoviště u Lidlu ve Slaném - vedle autobusového nádraží, takže tam vidláci z okolních vesnic nechávali ráno auta a hupky do Práglu busem za prací, a odpoledne zase pěkně z parkoviště autíčkem domů... Takže už je tam dědek výběrčí a neplatí se, pokud tam jste nějakou omezenou dobu a máte doklad o nákupu... Dtto Delvita v Kladně... A takhle by se dalo pokračovat donekonečna. Další na řadě je zřejmě Šestka vedle Ruzyně, kde už někteří jedinci zjistili, že tam lze nechat týden auto, zatímco oni se válí na Kanárech...
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
Jasně, proto jsem psal "na určitou dobu", třeba po dobu nákupu, nebo +/- 2 hodiny, to nikdo většinou nekontroluje. Delvita v Dělnické na Praze 7 je taky placená - asi s tím mají zkušenosti. Nechat to tam přes dovolenou, to by mě ale asi nenapadlo. Jak je ale vidět, někdo už to vymyslel
To mila-p -JJ.Já tě pochopil,ze svý denodennní tvrdé skušenosti vým o co jde.Já jakmile vyjedu např.do práce,tak i přesto že domu dovalim tak v 6,30 mnohdy nemám kde zaparkovat..Já osobně sem radši /i když musím zaplatit/ si dát auto na nějaký byt vzdalenější parkoviště a pak tř.dojít /tedy dle toho co jdu podnikat a zaleží na "obci"/,než se proplejtat a hledat.U nás se ted různě kope a situace se mění jako při boji.. Takže přeji kolegové hodně místa a příjemnou neděli..
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Re: POI - Parkoviště
Pro info.
V Praze 2 a v Praze 1 - Malá Strana vstoupil v platnost nový systém parkování. Rezidentní (modré) zóny, placená parkoviště s parkovacími automaty (hodiny). Kdo není z Práglu a nezná - parkování na modré zóně pouze pro rezidenty, kteří tu např. bydlí či mají sídlo firmy (jinak odtah), pro ostatní pouze na placených parkovištích s dobou stání omezenou na max 2 a 6 hodin (dle lokality).
Upravil a doplnil jsem proto kategorii CZ-Parkoviste právě o ty nová placená parkoviště.
Obdobný problém nás čeká počátkem března, kdy stejný systém vstoupí v platnost na území Prahy 3 a Prahy 7.
V Praze 2 a v Praze 1 - Malá Strana vstoupil v platnost nový systém parkování. Rezidentní (modré) zóny, placená parkoviště s parkovacími automaty (hodiny). Kdo není z Práglu a nezná - parkování na modré zóně pouze pro rezidenty, kteří tu např. bydlí či mají sídlo firmy (jinak odtah), pro ostatní pouze na placených parkovištích s dobou stání omezenou na max 2 a 6 hodin (dle lokality).
Upravil a doplnil jsem proto kategorii CZ-Parkoviste právě o ty nová placená parkoviště.
Obdobný problém nás čeká počátkem března, kdy stejný systém vstoupí v platnost na území Prahy 3 a Prahy 7.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Tak nám v Praze rozšířili parkovací zóny i o Prahu 3 a 7 . Doplnil jsem místa, kde lze parkovat - parkovací místa pro "hosty" (platební parkovací terminály).
P.S. Vlastní zkušenost. Pro toho, kdo je nucen občas použít tato platební terminály a nechce sebou neustále tahat drobné - magistrát vydává kartu Opencard. Info TADY . Na tuto kartu je možno předplatit parkovné a potom s ní platit v parkovacích automatech/terminálech. Bohužel, zatí funguje pouze na Praze 1, ostatní oblasti během března a dubna. Snad, informace z magistrátu.
Kartu mám - spokojenost, funguje to (na Praze 1)
P.S. Vlastní zkušenost. Pro toho, kdo je nucen občas použít tato platební terminály a nechce sebou neustále tahat drobné - magistrát vydává kartu Opencard. Info TADY . Na tuto kartu je možno předplatit parkovné a potom s ní platit v parkovacích automatech/terminálech. Bohužel, zatí funguje pouze na Praze 1, ostatní oblasti během března a dubna. Snad, informace z magistrátu.
Kartu mám - spokojenost, funguje to (na Praze 1)
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Už jsem slyšel ve zprávách, že na Praze nevímkteré zdražili řemeslníci své služby, protože při výjezdech za zákazníky musí platit za parkování... Já bych zrušil výplatu mzdy, všechno by šlo rovnou státu, a kdyby člověk něco chtěl, tak by poníženě poprosil soudruhy z ODS, jestli by mu to nepřidělili na základě zásluh nebo potřeb 8) .
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem .
Víš,to vzniklo tak,že lidé,kteří na těchto obvodech bydlí,nemají kde parkovat.Toto tvrdí magistrát...Místo toho,aby přemýšleli o budování parkovišť...Jenže,místo aby pro živnostníky,kteří jezdí za klienty,vymysleli nějaký paušál,a kartu,že mají zaplaceno,tak jim řekli,že na ně kašlou...Ale platit za každou hodinu,když jsi na opravě u zákazníka se prodraží tolik,že je lepší tam nejet.A u některých činností nemůžeš parkovat o dva bloky dál,protože si sebou vozíš nářadí a náhradní díly atd. Jenže...Druhý pohled mají lidé,kteří tam bydlí...V Praze u všech konečných metra dochází k obrovskému problému.Lidé bydlící mimo Prahu,ale pracující v Praze,přijedou k metru,zaparkují auto(mimo parkoviště,protože by museli zaplatit na záchytném parkovišti),a jelikož nejsou jinde místa,tak u domů...A lidé,kteří tam bydlí,pak parkují o pět bloků dál.Ty auta tam stojí celý den,a večer zase odjedou mimo Prahu...Také proto se to postupně snaží vyřešit v centru,ale jen to přesunuli mimo centrum.Takže se obávám,že ty placené zóny udělají všude,protože parkovat se nedá nikde v Praze....
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Co je mi známo, připravuje to i Praha 6 (část), Praha 5 a Letňany. Obávám se však, že to postupně potká celou Prahu, snad kromě okrajových částí.
Do pytle,a jak to uděláš,když pojedeš třeba na návštěvu ke známým,příbuzným ,na nákup apod....
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Varianta1. - dvouhodinová stírací karta, která je použitelná ve všech zónách (cena 120,- Kč )
Varianta 2. - nakupovat v centrech, které mají vlastní parkoviště
Varianta 3. - návštěvnická parkoviště (ony parkovací automaty) a zbytek dojít (často používám)
Varianta 4. - jezdit "lůzou" (MHD)
Varianta 2. - nakupovat v centrech, které mají vlastní parkoviště
Varianta 3. - návštěvnická parkoviště (ony parkovací automaty) a zbytek dojít (často používám)
Varianta 4. - jezdit "lůzou" (MHD)
Moc jsem z toho nezcestoval, ale párkrát jsem byl třeba ve Frankfurtu nad Mohanem... V okrajových čtvrtích (á la Praha 7, Praha 3) jsem nikdy žádné parkovací automaty neviděl, prostě bylo místo, zaparkovals, nebylo místo, nezaparkovals. V centru města byl skoro všude zákaz stání, ale zase tam bylo hafo míst v podzemních garážích, placených, ale vždycky tam bylo místo. Soudruzi z ODS zase objevili 3. cestu... 8) .