Návod na vytvoření vlastního souboru POI.DAT
Neni problem ti to samozrejme poslat, ale kazdy pouzivame svuj system POI (alespon co ja vim), jelikoz je nutno delat nejake kompromisy (kategorie jsou dane a nelze, nebo to neumime je zatim menit).
Vytvoreni vlastniho POI je velice jednoduche a myslim si, ze je v tomto vlakne popsano takovym zpusobem, ze jej snad pochopi kazdy, kdo trochu umi s pocitacem.
Takze doporucuji, udelej si vlastni POI a pokud ti bude neco nejasne napis treba na SZ, at neblokujem diskusi.
PS : Budes z toho mit daleko lepsi pocit.
EDIT : Aby jsi nerekl, tak muj POI jsem dal na www.pcmzdy.cz/temp/poicz.dat , muzes si ho stahnout a puvodni si prejmenuj treba na poiTT.dat a tento stazeny nakopiruj do mapy a prejmenuj na poi.dat
Vytvoreni vlastniho POI je velice jednoduche a myslim si, ze je v tomto vlakne popsano takovym zpusobem, ze jej snad pochopi kazdy, kdo trochu umi s pocitacem.
Takze doporucuji, udelej si vlastni POI a pokud ti bude neco nejasne napis treba na SZ, at neblokujem diskusi.
PS : Budes z toho mit daleko lepsi pocit.
EDIT : Aby jsi nerekl, tak muj POI jsem dal na www.pcmzdy.cz/temp/poicz.dat , muzes si ho stahnout a puvodni si prejmenuj treba na poiTT.dat a tento stazeny nakopiruj do mapy a prejmenuj na poi.dat
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
Teoreticky to asi mozne je, jelikoz nejak jde z origos POI vyextrahovat data, ale osobne to neumim (nikdy jsem to nedelal) a myslim, ze hrabat se pak v datech a kontrolovat co tam je a co neni je "nadlidska prace" a navic se tim porusuje asi licence, kde je uvedeno, ze do originalniho POI se nesmi zasahovat (nebo tak nejak).
Navic v tom nevidim problem, jeden kolega mne udelal programek (je ke stazeni nekde na www.ce4you.cz), kde mam dva zastupce, jeden mi spusti TT s mojim POI.DAT a jeden s originalnim (provede vlastne jenom prejmenovani souboru, coz jde udelat i treba v pruzkumnikovi )
V CZ pouzivam svuj POI.DAT (zatim jsem nic vic nepotreboval) a jak prejedu hranice ukoncim TT a spustim ho s origos POI.DAT
Navic v tom nevidim problem, jeden kolega mne udelal programek (je ke stazeni nekde na www.ce4you.cz), kde mam dva zastupce, jeden mi spusti TT s mojim POI.DAT a jeden s originalnim (provede vlastne jenom prejmenovani souboru, coz jde udelat i treba v pruzkumnikovi )
V CZ pouzivam svuj POI.DAT (zatim jsem nic vic nepotreboval) a jak prejedu hranice ukoncim TT a spustim ho s origos POI.DAT
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
- libor_m
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
V podstatě to jde. Jde o to vyhravat z originálního POI.DAT (což je v rozporu s licenčními podmínkami TomTom) z jednotlivých kategorií všechny české POI, aby se nestalo, že budeš mít spousty duplicitních položek a navíc které se budou lehce lišit v umístění.
U kategorií, kde je málo českých POI je to jednoduché, dáš si v TT vyhledat v určité kategorii POI a ty jsou pak seřazeny podle vzdálenosti. A a když se dostaneš za hranice, tak máš všechny. Tohle jde ale udělat tak, kde je jich do 100. Potom se už totiž ve výsledky vyhledávání v TT neukazují. U ostatních kategorií, kde jsou českých POI stovky, je to již skoro nemožné.
No nebo potom Ti nesmějí vadit ty duplicity a sločíš to všechno dohromady, no. Další variantou je ten prográmek, který udělal René Stein a zmiňuje ho Milan. Jeho popis je na blogu Reného Steina a přímo stáhnout si ho můžeš zde.
Pokud bys měl zájem vědět něco blíže o extrakci POI z POI.DAT tak mi napiš na SZ
U kategorií, kde je málo českých POI je to jednoduché, dáš si v TT vyhledat v určité kategorii POI a ty jsou pak seřazeny podle vzdálenosti. A a když se dostaneš za hranice, tak máš všechny. Tohle jde ale udělat tak, kde je jich do 100. Potom se už totiž ve výsledky vyhledávání v TT neukazují. U ostatních kategorií, kde jsou českých POI stovky, je to již skoro nemožné.
No nebo potom Ti nesmějí vadit ty duplicity a sločíš to všechno dohromady, no. Další variantou je ten prográmek, který udělal René Stein a zmiňuje ho Milan. Jeho popis je na blogu Reného Steina a přímo stáhnout si ho můžeš zde.
Pokud bys měl zájem vědět něco blíže o extrakci POI z POI.DAT tak mi napiš na SZ
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)
GPS: Navilock BT-338, Navigon TriCeiver s modulem TMC
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
PNA: Mio C720, Garmin nüvi670, Navigon 1310, 2110, 2110 max, 2210, 4350 max, 5110, 6310, 7310, 8310, 8450 Live
Zdravim,nebyl by nekdo ochotny poslat mi upraveny poi.dat?Me se pri aktivaci POI celkem TT seka a jestli to dobre chapu tohle tento problem resi,mam TT teprve par dni a na vlastni upravu si zatim netroufam i kdyz navod jsem cetl bohuzel na vyse uvedenem linku www.pcmzdy.cz/temp/poicz.dat uz tento soubor neni.Predem moc Dekuji
e-mail: sport-bar@seznam.cz
e-mail: sport-bar@seznam.cz
doplnění dalších BZ
četl jsem si ten seznam kategorii co je napsany na začátku této diskuse,proč tam nejsou vypsané všechny,v TTN jsem našel další,které ani neuvádíte.
verze TTN 5.000 (4890) "DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map" v
nove body jsou ,mozne nacist,pokud do poi lst,napisete spravne cislo ,tim myslim treba pro cerpaci stanici napr 7393 . prave ted delam program ktery najde veskere mozne BZ a jejich cisla. je jich vic nezli jen tech asi 40 co je vypsanych na foru
To budeme vdecni, jinak Cerpaci stanice pokud se nepletu maji 7311. Ted nema cas to zkouset, ale pokud si dobre pamatuji, tak v tom vypise na 1. strane schazela akorat jedna kategorie BZ a to tusim kostely.
Ale pokud by se ti podarilo udelat neco, kde by slo si zadat vice kategorii, pripadne jeste i s vlastnim nazvem (a kdyby se mel stat zazrak i s valstni ikonou) bylo by to super. Takhle musime nektere nase kategorie soupat pod predefinovane (radary do policejni stanice ....)
Ale pokud by se ti podarilo udelat neco, kde by slo si zadat vice kategorii, pripadne jeste i s vlastnim nazvem (a kdyby se mel stat zazrak i s valstni ikonou) bylo by to super. Takhle musime nektere nase kategorie soupat pod predefinovane (radary do policejni stanice ....)
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
poi
nejsem ted u pc, pisu jenom z pda, ale pokud si to dobre u vedomuji, pak ty soubory vytvari poiedit a ma v nich zrejme ulozeno, kdy aktualizoval a asi i jine informace. Zatim jsem nemel duvod to nejak vice zkoumat
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
- libor_m
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: verze TTN 5.000 (4890) "DE_AT_CH_PL_CZ_Plus-Map&quo
Stačí rozbalit orig. POI.DAT a máš všechna čísla kategorií.brdla píše: prave ted delam program ktery najde veskere mozne BZ a jejich cisla
PDA: HTC HD2 - TomTom 7.916 (9192), Navigon Mobile Navigator 7.4.0 (b950)