Reklamace smazané mapy

Vše o navigacích značky TomTom
Odpovědět
Uživatelský avatar
virus007
Příspěvky: 21
Registrován: 4.11.2007, 22:13

Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 9405Příspěvek virus007

Zdravím, mám jen malou příhodu, která vypovídá o úrovní služeb české pobočky TOMTOM.

Na začátku tohoto roku jsem zakoupil od Vodafonu telefon HTC Artemis. K němu byl přidán TOMTOM6 + mapa Západní Evropy včetně CŘ na MikroSD 512MB kartě. Bez problémů jsem fungoval a asi za měsíc mi došlo, že potřebuji větší kartu. Zavolal jsem do TOMTOMU, zda je možný přechod na větší kartu. Bylo mi sděleno, že to není žádný problém, ať fyzicky překopíruji obsah původní karty na novou a vše poběží. Tak se také stalo a já v pohodě fungoval. Starou kartu jsem dal kamarádovi do nějakého foťáku.

Telefon jsem zálohoval, ale po půl roce používání již obnovení znamenalo i obovení přechozích chyb a špatných instalací, tak jsem se rozhodl komplet telefon smazat a nahrát vše znova. S tím, že jsem měl doma originál krabičku s DVD TOMTOM, jsem smazal všechna data v telefonu a na kartě. A začal instalovat. Když jsem došel k instalaci tomtomu, zjistil jsem že na DVD je pouze jakási utilita tomtomhome, která aktualizuje můj software, bohužel neobsahuje mapu. Zálohu jsem pro její "jasnou" nepotřebnost smazal.

Naivně jsem si myslel, že když má originální doklad o zakoupení přístroje + softu + mapy nebude problém a tomtom mi mapu bez problému dodá. Tímto začalo moje měšíční dopisování s tomtom, které skončilo nelegální vezí mapy.

Na podpoře tomtom mi bylo sděleno, že když nemám originální kartu co jsem dostal k přístroji, budu si muset stáhnout za poplatek mapu z netu (myslím 1200,-Kč). Po prohlášení, že přinesu jakoukoliv stejnou kartu a řeknu, že se je poškozená a budu jí reklamovat mi bylo lživě sděleno, že na jejich kartě je logo Tomtom (není, akrtu jsem od kolegy vzal zpět a žádné logo na ní nebylo).

Několikrát jsem telefonoval a psal, že nechci nelegálně stahovat něco, co jsem zaplatil a mám na to doklad. Byl jsem z počátku velmi mírný a zdvořílý, neboť jsem měl pocit, že takováto firma si váží svých zákazníků, a že takovýto problém vyřeší obratem. Bohužel ne. Všechny dopisy končili stejným výsledkem. Je to moje chyba a oni jí nebudou řešit. Po měsíci psaní, kdy jsem už chtěl jít reklamovat původní kartu mi došla trpělivost a stáhl jsem si nelegální mapu a nelegální verzi tomtom 6. K obojemu mál legální doklad o zakoupení.

Měl jsme pocit, že takováto firma není podobný moloch jako třeba O2 nebo UPC, kde zákazník je až na posledním místě a že se po dobrém domluvíme, ale není to tak. Protože nemám tolik času, zatím jsem neřešil s právníky, neboť mám pocit že tomtom nepostupuje korektně, ale možná se k tomu dostanu.

Máte podobnou zkušenost?
HTC Artemis, TT6, Beltronics 960
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 9413Příspěvek Gumídek

To už se tu řešilo,také došlo ke smazání mapy.Ale bylo to v navigaci TT.A po pár telefonátech si ten dotyčný mohl stáhnout mapu znovu....A zdarma,nebo jen za nějaký poplatek....Ale ruku na srdce,TT píše,co je na cd.A že máš kartu komplet celou zálohovat....
Uživatelský avatar
the_jackal
Příspěvky: 32
Registrován: 24.9.2007, 21:56
Bydliště: Praha

Re: Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 22280Příspěvek the_jackal

No co je dneska všechno možné .....
To mi pos.r :-(
GSM: Nokia N96 8MP miniSD 8 Gb, Bluetooth
CAR: Škoda Octavia II RS combi
GPS: TomTom 920, Mapy : "Aktualizace 06/2009"
Využívám služby TT plus.
Ice
Příspěvky: 104
Registrován: 3.9.2006, 22:25

Re: Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 22282Příspěvek Ice

podle mě se Tomtom zachoval spárvně. byla to tvoje chyba a tvoje blbost. aspon si pamatuj pro příště, vždy vše zálohovat a nemazat. a sw TTH mi naistaluje legálně poslední navcore pro tvoje zařízení. reklamovat to s neorig kartou taky neníš štastné řešení. já s TT mám jen dobré zkušenosti i lidi z mojeho okolí co zařízení reklamovali. a dostali výměnou nové orig zabalené zařízení s novýma mapama. ale vše byly orig přenosné navigace na PDA
Uživatelský avatar
the_jackal
Příspěvky: 32
Registrován: 24.9.2007, 21:56
Bydliště: Praha

Re: Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 22284Příspěvek the_jackal

Já ti názor neberu. Na každém je pravdy trochu ale protože dělám u velké spol. tak vím, že tohle by u nás nikdo nedopustil. Tady platí "náš zákazník, náš pán"
GSM: Nokia N96 8MP miniSD 8 Gb, Bluetooth
CAR: Škoda Octavia II RS combi
GPS: TomTom 920, Mapy : "Aktualizace 06/2009"
Využívám služby TT plus.
Ice
Příspěvky: 104
Registrován: 3.9.2006, 22:25

Re: Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 22291Příspěvek Ice

ale tady si v česku a tady se snaží každý každého oj--at tak se nediv. a za hloupost se platí
Uživatelský avatar
Jirásek
Příspěvky: 2963
Registrován: 25.11.2006, 15:31
Bydliště: matička stověžatá Praha, destinace Suchdol
Kontaktovat uživatele:

Re: Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 22292Příspěvek Jirásek

pro Ice a the-jackal:
Pánové, je od vás hezké že se vyjadřujete k problému. Je tu však malý zádrhel - problém je rok starý (viz data příspěvků). Berte to prosím jako upozornění, nikoliv omezování.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Docent
Příspěvky: 1648
Registrován: 14.7.2006, 13:39

Re: Reklamace smazané mapy

Příspěvek: # 22296Příspěvek Docent

Ty je káráš za reakci na rok starý příspěvek, a zatím se u nás, 19 let po kašpárkové revoluci, svádí všechno na komunisty :osli: .
Lidstvo vyhyne na vlastní blbost. Příspěvky některých uživatelů (nejen) na tomto fóru jsou toho jasným důkazem :hmm: .
Odpovědět