body zájmů a spomalení TOMTOM

Vše o navigacích značky TomTom
Uživatelský avatar
fox50
Příspěvky: 885
Registrován: 16.1.2008, 12:29
Bydliště: Praha

Re: body zájmů a spomalení TOMTOM

Příspěvek: # 25453Příspěvek fox50

Panáčku mám takový tušení že malinko mícháš hrušky s jabkama. A používáš navigaci na POI naprosto nevhodným způsobem.

Mícháš upozorňování na POI, zobrazování POI, a navigování na POI. Jsou to 3 různé způsoby práce s POI a ty je mezi sebou mixuješ.

Upozorňování na POI - používá se třeba pro zobrazaní blížícíxh se radarů. To jsou POI o kterém neporřebuješ moc informací a nepředpokládá se že k nim někdy pojedeš (i když je to možné). Takový POI je na mapě vidět jen v době kdy se k němu blížíš a poté zase zmizí.

Zobrazování POI na mapě- používá se pokud potřebuješ mít na mapě (přímo při navigaci se asi moc nevyplatí) přehled o všech bodech ze skupiny POI třeba když hledáš nějaké hrady, tušíš že jsou někde v okolí, ale nevíš přesně kde. Tak jukneš na mapu dáš si zobrazit všechny hrady a hned vidíš. Pokud máš hrad nalezen, použiješ navigování na POI.

Navigování na POI - používá se pokud chceš dojet k nějakému POI třeba nějaká restaurace po cestě na chatu. POI se na mapě nezobrazuje ale navigace tě naviguje přímo k předem nalezenému cíli.

Když budeš chtít navštívit po cestě nějaký restaurant, tak si nebudeš zapínat upozorňování na POI, ale použiješ -> hlavní menu -> Najít alternativu -> cestovat přes -> bod zájmu -> Bz na trase -> CZ-Restaurace (stažené z POI.cz). Zobrazí se seznam restaurací které jsou okolo tvé trasy ikonka v levé straně zobrazuje jak daleko od tvé cesty je daný POI zelená znamená přímo na cestě žlutá mírná zajížďka. V seznamu si vybereš popřípadě v dalším kroku u podle popisu (otvírací doba, druh restaurace, atd.) a dáš vybrat. Navigace přepočítá cestu přes tuto restauraci. Tedy zobrazování na mapě nepotřebuješ protože navigace tě navede k tomuto bodu. Způsobů vyhledání konkrétní restaurace je několik, můžeš použít třeba i to zobrazování POI na mapě. Všechno tohle je ale popsané v manuálu. ::prav::
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
hupcuk
Příspěvky: 11
Registrován: 7.11.2008, 8:02

Re: body zájmů a spomalení TOMTOM

Příspěvek: # 25461Příspěvek hupcuk

Domnívám se, že používání navigace ve vztahu k BZ je mi celkem jasné. Vzhledem k předchozím příspěvkům (možnost zvolit si upozornění na BZ, bez jeho zobrazení) jsem chtěl vědět zda je možné jakýmkoliv způsobem změnit trasu na právě zobrazené upozornění na konkrétní BZ. Samozřejmě vím kam jedu (pojedu) a cestu včetně zastávek můžu naplánovat, jen jsem si špatně namyslel takové usnadnění, když se "neplánovaně" potřebuji třeba najíst, nebo natankovat. Dál to už rozvíjet nebudu. :zed:
Go 1005 Live, navcore a mapy aktuální dle nabídky Tomtom
TomTom Go 630 Traffic; NC 8.531; Boot 5.5256; Mapa Central and Eastern Europe v.815
vilik
Příspěvky: 600
Registrován: 29.11.2006, 16:26
Bydliště: Střední Čechy
Kontaktovat uživatele:

Re: body zájmů a spomalení TOMTOM

Příspěvek: # 25463Příspěvek vilik

Jde, ale určitě ne jedním kliknutím na bod, který se zobrazí na displeji. Známená to nové plánování a výběr toho žádoucího BZ. Nakonec je to vteřinová záležitost. :usmev:
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
Odpovědět