Zkušenost s navigaci garmin nuvi 765T
Moderátor: freewall
Zkušenost s navigaci garmin nuvi 765T
Dobrý den,
Tak jsem to udělal přesně podle tvé rady, zdá se že se to zlepšilo.
Software verze 3.80
GPS : 2.90
DSP: 2.4
Text: 2.50 (Česky)
Hlas: 1.00 (Česky Šmirda)
Vyskytl se ale další problém - navigace mně bez uzardění navede na cyklistickou stezku a nenechá si to v žádném případě rozmluvit. Nešlo by to nějak udělat aby naváděla jenom po silnici?
Tak jsem to udělal přesně podle tvé rady, zdá se že se to zlepšilo.
Software verze 3.80
GPS : 2.90
DSP: 2.4
Text: 2.50 (Česky)
Hlas: 1.00 (Česky Šmirda)
Vyskytl se ale další problém - navigace mně bez uzardění navede na cyklistickou stezku a nenechá si to v žádném případě rozmluvit. Nešlo by to nějak udělat aby naváděla jenom po silnici?
Naposledy upravil(a) Miryn dne 9.11.2009, 6:10, celkem upraveno 2 x.
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Re: Skušenost s navigaci garmin nuvi 765T
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Přesunuto z TMC do Garmina
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
1) Doporučuji ověření firmwaru - respektivě jeho aktualizaci pomocí programu WebUpdater, který nalezneš zde: http://www8.garmin.com/products/webupda ... nstall.jspMiryn píše:Dobrý den,
Tak se musím s Vámi podělit o jednu zkušenost
- po instalaci, připojit a zkontrolovat aktualizace, protože i na kolegiálním serveru Path.cz je důrazné upozornění: POZOR! Majitelům nuvi 7x5, nuvi 8xx, zumo 660 a GPSMAP 620/640 doporučuji aktualizovat firmware, který opravuje kritickou chybu!
2) Druhá možnost, že máš zaškrtlé využití několika map
3) Dál co mne napadá - v nastavení objížděk, že máš zafajfklé všechny možnosti - čili vyhýbat se všemu
4) Pokud by nic nepomohlo, zkusit v nastavení "odfajfknout" (zrušit) zobrazení všech map, restnout navigaci a pka znovu zaškrtnout požadované mapy
5) Je doporučováno nemít u sebe Atlas a adresy - kouše se to, takže jedno na kartě, jedno v přístroji
Sygic, TT One mobile
Ahoj,
mám 765T, v navigaci nahrané CNE2010, AtlasCzech 8NT, ToPo2, ToPo3 a adresy. To vše na v navigaci - kartu jsem zatím nepotřeboval . Nějaké "kousání" sice občas pozoruju , ale je to spíš častým přepínáním auto - chodec, mapa 3D - trasa nahoře, Nejrychlejší - mimo silnice . Tuto navigaci používám jak pro cesty (hlavně po ČR) tak i pro geocaching . Dalším projevem bylo (už 3x), že právě při mapa 3D - trasa nahoře přepínání došlo k tomu, že jsem tento úkon musel dělat dvakrát, než došlo k požadovanému přepnutí. Tady jsem bohužel musel udělat hard reset a pak už OK .
Pak se mnou občas přestane mluvit (prostě vypnu a zapnu a jede dál) a párkrát se mi stalo, že při vyhledávání cíle došlo k vypnutí . Jinak OK.
Jediné, co mě fakt trápilo, byla výdrž baterie . Ovšem to jsem vyřešil externím napájením z baterie, takže vydržím i venku dlouhou dobu (zatím neměřeno, ale taky k tomu dojde).
Jinak doporučuji udržovat firmware aktualizovaný. Pokud sleduju vývoj na path.cz, pak by mělo v nejbližší době dojít k aktualizaci a doufám, že v ní bude oprava hlášky "slabé baterie".
mám 765T, v navigaci nahrané CNE2010, AtlasCzech 8NT, ToPo2, ToPo3 a adresy. To vše na v navigaci - kartu jsem zatím nepotřeboval . Nějaké "kousání" sice občas pozoruju , ale je to spíš častým přepínáním auto - chodec, mapa 3D - trasa nahoře, Nejrychlejší - mimo silnice . Tuto navigaci používám jak pro cesty (hlavně po ČR) tak i pro geocaching . Dalším projevem bylo (už 3x), že právě při mapa 3D - trasa nahoře přepínání došlo k tomu, že jsem tento úkon musel dělat dvakrát, než došlo k požadovanému přepnutí. Tady jsem bohužel musel udělat hard reset a pak už OK .
Pak se mnou občas přestane mluvit (prostě vypnu a zapnu a jede dál) a párkrát se mi stalo, že při vyhledávání cíle došlo k vypnutí . Jinak OK.
Jediné, co mě fakt trápilo, byla výdrž baterie . Ovšem to jsem vyřešil externím napájením z baterie, takže vydržím i venku dlouhou dobu (zatím neměřeno, ale taky k tomu dojde).
Jinak doporučuji udržovat firmware aktualizovaný. Pokud sleduju vývoj na path.cz, pak by mělo v nejbližší době dojít k aktualizaci a doufám, že v ní bude oprava hlášky "slabé baterie".
Díky za postřehy, toho "bobříka mlčení" jsem už také zažil - počítám, že jsou to mouchy, které vyřeší následné updaty firmwaru. Můžeš se podělit (i nějakým fotem) jak máš vyřešeno tu přídavnou baterii?
Sygic, TT One mobile
Já si právě bastlím "battery extender" pro nuvi 660 i když podle posledního zátěžového testu jsem s vyplým podsvícením zvládl v lese navigovat celých 5 hodin! Potřeboval jsem ale ještě tak 2 hodinky navíc a tak došlo na výrobu tohodle bastlu.
K výrobě potřebuješ:
1 ks plastová krabička na 2 x liion 18650 baterie
2 ks baterií liion 18650 (kuchneš ze staré baterie ntb nebo koupíš)
1 ks stabilizátor 78S05 +5V 2A TO220 (k tomu malej kus hliníku(chladič))
1 ks odpor 17.3 K
1 ks káblík s micro USB (jako na připojení Garmina k PC)
Tenhle "návod" http://pinouts.ru/GPS/garmin_nuvi_power_pinout.shtml
Pájku a šikovné ruce.
Proč liion? Protože jich mám dost, používám je i do svítilen a mám na ně samozřejmě nabíječku. Celé to lze realizovat samozřejmě i na nimh tužkovky. Potom je vše o chlup jednodušší protože koupíš rovnou plastové pouzdro i s kontakty a je to.
Na tužkovky se to dá koupit i hotové.
Z.
K výrobě potřebuješ:
1 ks plastová krabička na 2 x liion 18650 baterie
2 ks baterií liion 18650 (kuchneš ze staré baterie ntb nebo koupíš)
1 ks stabilizátor 78S05 +5V 2A TO220 (k tomu malej kus hliníku(chladič))
1 ks odpor 17.3 K
1 ks káblík s micro USB (jako na připojení Garmina k PC)
Tenhle "návod" http://pinouts.ru/GPS/garmin_nuvi_power_pinout.shtml
Pájku a šikovné ruce.
Proč liion? Protože jich mám dost, používám je i do svítilen a mám na ně samozřejmě nabíječku. Celé to lze realizovat samozřejmě i na nimh tužkovky. Potom je vše o chlup jednodušší protože koupíš rovnou plastové pouzdro i s kontakty a je to.
Na tužkovky se to dá koupit i hotové.
Z.
Tak to ti závidím píli a trpělivost, díky za manuál
Sygic, TT One mobile
Jirásku, proboha, oprav mu v názvu vlákna tu "Skušenost" na Zkušenost....Chudinka čeština....
Re: Zkušenost s navigaci garmin nuvi 765T
Měl jsem možnost se dostat velmi výhodně k tomuhle http://www.alza.cz/xpal-ivy-i-plus-xp4001-d114238.htm , pak jsem provedl pouze úpravu miniUSB konektoru (změnu odporu) a to bylo vše. Výhodou je, že má i druhý USB výstup pro nabíjení třeba mobilu. Tuhle krabku mám v kapse nebo v roce s navigací a káblíkem napájím.
Sice to vypadá jak za dob prvních mobilů, ale svůj účel to splňuje.
Sice to vypadá jak za dob prvních mobilů, ale svůj účel to splňuje.
Tak ten můj bastl vyjde bez baterií asi na 50,- a ne na 1300,-.
Každopádně lze to pořešit i tak aby to nabíjelo nejrůznější mobily a kde co, ale to pak už nebude práce na 10 minut.
Z.
Každopádně lze to pořešit i tak aby to nabíjelo nejrůznější mobily a kde co, ale to pak už nebude práce na 10 minut.
Z.
Psal jsem, že jsem k tomu přišel velmi výhodně a ne že mě to stálo 1.300,- Kč
Je to věc názoru, co je bastl, ale hlavně že to funguje, ne?
Mě to stálo asi 5 minut času a nabíjí i mobily .
Ale nechci tady rozpoutávat nějakou hádku, co je lepší. Jen jsem psal svou zkušenost .
Je to věc názoru, co je bastl, ale hlavně že to funguje, ne?
Mě to stálo asi 5 minut času a nabíjí i mobily .
Ale nechci tady rozpoutávat nějakou hádku, co je lepší. Jen jsem psal svou zkušenost .
No dobře. Shrneme to tak, že když si připájím druhý káblík tak to bude fungovat stejně. Dokonce bych si k tomu mohl udělat sadu káblíků a všechno co nakrmím 5V max. do 2A tím uživím v pohodě.
Výhoda tvého řešení je v tom, že to má lepší vzhled. Já si zase vezmu do kapsy další nabité 18650ky a když jedny dojdou dám do toho druhý.
Takže konec flame.
Z.
Výhoda tvého řešení je v tom, že to má lepší vzhled. Já si zase vezmu do kapsy další nabité 18650ky a když jedny dojdou dám do toho druhý.
Takže konec flame.
Z.
Takže pánové sice jsem tuhle odbočku začal, ale už bychom se mohli věnovat tématu
Sygic, TT One mobile
Dobrý den, postřeh z nedávné doby:
K napájení Nuvi 765 ze sítě 230V používám Power Ch@rger fy i-tec (5V;700 mA) za 240 Kč. U=5V je stabilizované, napěťově i tepelně jištěný zdroj přímo do zásuvky má dva klasické USB konektory, jeden USB - mini.
Propojovací kabel USB - USB mini, má označení AWM 2725 80°C 30 V VW-1, 28AWG/1P AND 28AWG/2C, USB 2.0 CABLE
Po zasunutí napájeného propojovacího kabelu do Nuvi 765, tato zapne do PC režimu, po 60s přejde do režimu pracovního, načte satelity a mapu, je možno pracovat na stole.
(Není potřebné žádné dodatečné propojování v konektoru.)
K napájení Nuvi 765 ze sítě 230V používám Power Ch@rger fy i-tec (5V;700 mA) za 240 Kč. U=5V je stabilizované, napěťově i tepelně jištěný zdroj přímo do zásuvky má dva klasické USB konektory, jeden USB - mini.
Propojovací kabel USB - USB mini, má označení AWM 2725 80°C 30 V VW-1, 28AWG/1P AND 28AWG/2C, USB 2.0 CABLE
Po zasunutí napájeného propojovacího kabelu do Nuvi 765, tato zapne do PC režimu, po 60s přejde do režimu pracovního, načte satelity a mapu, je možno pracovat na stole.
(Není potřebné žádné dodatečné propojování v konektoru.)
Nuvi 765T, Luxe 50, GE v7.18.0.0