TomTom GOx50, XXL a START
Re: TomTom GOx50, XXL a START
No u mě při výběru je vždy priorita DÁLKOVÉ OVLÁDANÍ a AKTIVNÍ DRŽÁK a proto jsme měl GO910 a pak GO930 (ale u 930 jsem musel koupit neorigo držák). Nedokážu si představit že bych musel za jízdy ťukat prstem na NAVI.
TomTom GO930T
Chcel by pridať ešte nejaké poznámky k absencii MP3 prehrávača pri 750-ke. Zvyčajne pred nákupom prejdem internet a zistím si čo najviac informácií. Uvádzam príklad stránok, kde sa uvádza, že to MP3 prehrávač (príp.zvukové knihy) a FM transmitter MÁ. Jeden z nich je obchod, kde som navigáciu kúpil. Viem, že by som mohol v tomto obchode reklamovať tovar, ale to nie je podstatou problému. Domnievam, sa, obchody ťahajú informácie z nejakého centrálneho linku, a ak nie, tak sa tiež prirodzene domnievali, že 750 je nástupcom 730, a nikto ich o opaku neupozornil.
Pozeral som sa aj na stánku tomtom.cz, a žiadne upozornenie o tomto fakte som tam nenašiel.
Tu sú niektoré linky:
http://www.tomtom.sk/tomtom-go750t
http://www.obchodny-dom.sk/tomtom-go-75 ... ace/65560/
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/9 ... q-traffic/
http://www.alza.cz/tomtom-go-750-iq-traffic-d143942.htm
Nejde o to, či a ako často by som MP3 prehrávač používal. Dôležité je, že som si zaplatil za to, že ho tam budem mať, a všetky okolnosti nasvedčovali, že by tam byť mal. Ak by výrobca postupoval seriózne, mohol už v označení modelu na to upozorniť - iným číselným označením, alebo pridaním písmena napr. L (Light), ako to robil HP pri niektorých svojich tlačiarňach.
Pozeral som sa aj na stánku tomtom.cz, a žiadne upozornenie o tomto fakte som tam nenašiel.
Tu sú niektoré linky:
http://www.tomtom.sk/tomtom-go750t
http://www.obchodny-dom.sk/tomtom-go-75 ... ace/65560/
http://www.hej.sk/pocitace-pda/obchod/9 ... q-traffic/
http://www.alza.cz/tomtom-go-750-iq-traffic-d143942.htm
Nejde o to, či a ako často by som MP3 prehrávač používal. Dôležité je, že som si zaplatil za to, že ho tam budem mať, a všetky okolnosti nasvedčovali, že by tam byť mal. Ak by výrobca postupoval seriózne, mohol už v označení modelu na to upozorniť - iným číselným označením, alebo pridaním písmena napr. L (Light), ako to robil HP pri niektorých svojich tlačiarňach.
Kdo setri nema nic... Promin, ale prijde mi to u navigace jako uplne picovina, aby mi prehravala MP3 a FM ani nemluvim... Byt tebou reklmauji a koupim 950, nebo 930 a je klidek apohoda, ne??
Navigace má navigovat. Ještě tak použít jako HF. Na muziku mám rádio.
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
Problém je že kdyby navigace jenom navigovala, tak by si lide koupili jenom jednu a tu měli do smrti (s nadzáskou). Jelikož v této debilní době založené na výrobě a spotřebě musí výrobce pořád něco doplňovat aby lákal lidi ať kupují nové a nové ... stejně tomu je u jakoliv jiné elektroniky, telefonů .... a převážná větši lidi této konzumní společnosti podléhá.
TomTom GO930T
To je sice fakt, ale bylo by zajímavé, kolik procen lidí si koupilo navigaci pro navigování + třeba mp3 a po první euforii (cca 3 měsíce) přestane ty vymoženosti používat.
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Přiznávám, jsem konzervativní - mp3, fotky, FM vysílač atd. jsem nikdy nepoužil. Také jsem zastáncem teorie že navigace má sloužit pro navigování. To samé u mobilního telefonu, u toho jedině GPS pro určení momentálních souřadnic (ne vždy mám u sebe jinou gps) a zcela výjimečně foťák.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
ad 1: od ceho by pak byly databaze POIs na poi.cz ?josephko píše: 1. Nedostatočné, až žalostné názvy POI - bez adresy a dokonca bez mesta - vyhľadám si napr. reštaurácie v okolí a vôbec sa nezobrazí mesto kde sa nachádzajú, len ich názov a tel.číslo.
Pri názvoch autopredajní a servisov neexistuje možnosť zistiť na akú značku sa špecializujú - čo je úplne základnou podmienkou, ak tieto POI majú mať význam. Celé mi to pripadá veľmi amatérske a odfláknuté, urobené len preto, aby sa nepovedalo, že to tam nie je. Čo si tam užívatelia cez Map Share nahlásia (a potom si to ešte zaplatia) to tam majú - nič viac. Napr. ubytovanie: z názvu hlavne v zahraničí nezistím, či je to hotel, penzión alebo turistická ubytovňa a už vôbec nie, kde sa nachádza ???. Užitočnosť - značne obmedzená.
Mio to malo elegantne vyriešené už pred 3 - 4 rokmi - pri reštauráciách sa dá najskôr vybrať typ, napr. vinárne, čínske, fastfoody a pod.
2. Nebol nahratý hlas v slovenčine alebo v čestine. Ten som si musel najskôr doinštalovať. Diakritika v názvoch sa objavila až po aktualizácii systému. Pri zadávaní názvov POI však diakritika nefunguje - okrem malých samohlások.
3. N čo som doslova nas...ý, je že som zaplatil 40 eur naviac za to, že som si kúpil prístroj so slabšou výbavou. 750 totiž na rozdiel od 730 nemá prehrávač MP3 a FM transmitter (aspoň som ho tam nenašiel), čo bol tiež jeden z dôvodov prečo som ho kupoval. Myslím, že Holanďania boli po rozumy v strednej a východnej Európe - za viac peňazí menej muziky...
4. Návod mal len 13 strán A6 (zase len aby sa nepovedalo, že tam žiadny nebol). Návod na 730-ku v PDF má tuším 113 strán.
5. Čo ma dorazilo a s čím sa ešte pri elektro-výrobkoch nestretol - chýba označenie modelu - je tam len GO. Je to vôbec 750 alebo nejaký iný (vyšší, nižší, starší) model?. Je so síce drobnosť, ale aj tá o niečom svedčí. Ale hrdý nápis Made in China tam je.
ad 2: osobne me hlas 'Miroslava' (nebo jak se jmenuje) mirne irituje, tesim se ze si stahnu nejaky italsky
ad 3: souhlas, zejmena pak s uvadenim klamavych informaci prodejci (vratil jsem kvuli tomu uz jednoho Garmina)
ad 4: to bych nevidel jako negativum. mene spotrebovaneho papiru je zda se novy trend i u mobilu apod.
ad 5: asi to ma byt neco jako u drahych modelu aut, kde je uvedena jenom znacka ale ne typ
Poslušně hlásím, že mi právě přišla Go950 s dvouletou aktualizací. Neb upgraduju z Go910, nepochybuju o svém brzonadšení.
Tak jsem dnes během čekání na zpáteční let z Eindhovenu zabrouzdal do místních obchodů si 950tku ošahat. Všude jsem viděl pro Holandsko k prodeji pouze verzi Live a stále prodávali a nevypadalo to, že doprodávali i verzi 940tky. Zajimavé bylo, že 940 byla ve všech obchodech zhruba o 40€ dražší než 950(ta stála kolem 340€ čiže nějakých 9000Kč). Nějak jsem si nemohl zvyknout na to nové menu, ale to je věc jiná. Přišlo mi, že je tam hodně dlouhá odezva displeje na dotyk. Jinak asi OK. Verzi NC to z továrny ještě asi původní mělo 9.001.
TomTom GO 910, Apl. 9.430, Boot 4.8600, RDS-TMC, Maps : Western and Central Europe v.900.4602, MapShare: XYXYXY oprav
Ta 940 má, pokud se nepletu, dálkový ovladač a FM vysílač, kdežto 950 tyto dvě věci nemá, možná proto je levnější.....
I u nás seženeš 950 za cca 7500 Kč, kdežto 940 za cca 10500 - 12000 kč.
I u nás seženeš 950 za cca 7500 Kč, kdežto 940 za cca 10500 - 12000 kč.
TT XL IQ, Navcore 9.061,Central and Eastern Europe 865.3245,
Mám pocit, že FM vysielače má EU tendenciu zakázať a výrobcovia akoby sa na tento krok pripravovali. Totiž aj donedávna najvyšší model Navigon 83xx mal FM vysielač a jeho nástupca 84xx ho už nemá. Ďalej napr. podľa JABRA sú FM vysielače v niektorých krajnách zakázané úplne, ako uvádza časť z návodu na použitie JABRA 700:
V čase vydania je použitie časti FM vysielača tohto výrobku obmedzené alebo zakázané v nasledujúcich krajinách: Cyprus,
Francúzsko, Grécko, Maďarsko, Írsko, Taliansko, Lotyšsko, Litva, Malta, Montenegro, Poľsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko. Pre aktualizovaný zoznam navštívte stránku http://www.jabra.com/SP700
V čase vydania je použitie časti FM vysielača tohto výrobku obmedzené alebo zakázané v nasledujúcich krajinách: Cyprus,
Francúzsko, Grécko, Maďarsko, Írsko, Taliansko, Lotyšsko, Litva, Malta, Montenegro, Poľsko, Srbsko, Slovensko a Slovinsko. Pre aktualizovaný zoznam navštívte stránku http://www.jabra.com/SP700
- TomTom GO 950 Traffic, Navcore 9.430, Europe 890.4222
Jestli můžu subjektivní hodnocení RDS/TMC a aktivního držáku GO950..
Držák mě lehce zklamal, neb otáčivé kolečko slouží jen a pouze k zajištění připevnění na sklo. U GO910 zároveň aretoval i pohyb navigace vůči držáku resp. části přitisklé na sklo. U 950 je vzájemný pohyb držáku a navigace řešen humpolácky stejně jako u hloupých držáků GO920/930, tedy silou s tím v plastu kvedláte až to jednou definitivně ukvedláte (a ti chytřejší jednou nastaví a už na to nešáhnou )
Co se RDS/TMC týče, je u 950 daleko citlivější než u 910, a to i přesto, že u 910 byl drát natažený přes celé sklo a 950 má jen 10cm drátek. Ten drátek u 950 je ale trochu designově nedotažená věc. V zadní části držák je ideologicky naznačeno cosi, že by se tam ten drátek dal namotat a držel by, ale v praxi tam nedrží a už když to nové vytáhnete z krabice, jen tak plandá. Po jakkoiv precizním namotání zas upadne do pár minut.
Takže dle mého měl TomTom buď udělat v držáku mini-buben na pružinu a mít drátek antény namotávací, nebo měli vzadu na držáku nějak pořádně zajistit možnost zafixování/namotání kablíku.
No a jinak... Schématický obrázek odbočovacích pruhů na dálničních sjezdech to občas ukáže, pěkný. Ovládání v TomTom HOME na českých WinXP nejde, taky standard. Takže tak..
Držák mě lehce zklamal, neb otáčivé kolečko slouží jen a pouze k zajištění připevnění na sklo. U GO910 zároveň aretoval i pohyb navigace vůči držáku resp. části přitisklé na sklo. U 950 je vzájemný pohyb držáku a navigace řešen humpolácky stejně jako u hloupých držáků GO920/930, tedy silou s tím v plastu kvedláte až to jednou definitivně ukvedláte (a ti chytřejší jednou nastaví a už na to nešáhnou )
Co se RDS/TMC týče, je u 950 daleko citlivější než u 910, a to i přesto, že u 910 byl drát natažený přes celé sklo a 950 má jen 10cm drátek. Ten drátek u 950 je ale trochu designově nedotažená věc. V zadní části držák je ideologicky naznačeno cosi, že by se tam ten drátek dal namotat a držel by, ale v praxi tam nedrží a už když to nové vytáhnete z krabice, jen tak plandá. Po jakkoiv precizním namotání zas upadne do pár minut.
Takže dle mého měl TomTom buď udělat v držáku mini-buben na pružinu a mít drátek antény namotávací, nebo měli vzadu na držáku nějak pořádně zajistit možnost zafixování/namotání kablíku.
No a jinak... Schématický obrázek odbočovacích pruhů na dálničních sjezdech to občas ukáže, pěkný. Ovládání v TomTom HOME na českých WinXP nejde, taky standard. Takže tak..
Ovladanie na českých XP nejde náhodou kvôli diakritike v ceste k profilu TTHome?
Typicky miesto "Application Data" sa v češtine používa "Data aplikací", alebo dokonca meno užívateľa by mohlo obsahovať diakritiku. Niekde vo fórach sa to rozoberalo..
Typicky miesto "Application Data" sa v češtine používa "Data aplikací", alebo dokonca meno užívateľa by mohlo obsahovať diakritiku. Niekde vo fórach sa to rozoberalo..
- TomTom GO 950 Traffic, Navcore 9.430, Europe 890.4222
- vojta66
- Kontaktovat uživatele:
@DavidB
Já jsem z něj naopak nadšenej, je to nejlepší oficiální řešení oproti těm různým kabelům, usb kablíkům atd. Já to vyřešil tak, že jsem ten kablík vůbec nenatahoval a nechal to tam přilepený těma samolepkama...funkční 100% a ihned a nikde nic neplandá..(zatím).
Já jsem z něj naopak nadšenej, je to nejlepší oficiální řešení oproti těm různým kabelům, usb kablíkům atd. Já to vyřešil tak, že jsem ten kablík vůbec nenatahoval a nechal to tam přilepený těma samolepkama...funkční 100% a ihned a nikde nic neplandá..(zatím).
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014