Garmin 765T a IKONY

Vše o software od společnosti Garmin.

Moderátor: freewall

igfar

Garmin 765T a IKONY

Příspěvek: # 34731Příspěvek igfar

Mozna opakuju uz zde zmineny dotaz,ale po dlouhem prochazeni jsem nic pasujiciho nenasel,takze k veci:
Chtel bych do své navigace (viz nazev tematu),do nabidky "varovne body" dostat info z GPS Travelguide,tak aby se mi pri navigaci zobrazovaly ikony (benzinky...).Jinak POI z Travelguidu maji priponu GPI a ne GPX,takze nejdou stahovat pres POI Loader.
Osobne nechapu,proc musi byt nastaveni takoveho zakladniho pozadavku,jako je upozorneni na POI pri jizde,tak komplikovane :KO:
freewall

Re: Garmin 765T a IKONY

Příspěvek: # 34732Příspěvek freewall

V případě "gpstravelguide" jsi asi nečetl asi dost důsledně a není na tom nic složitého - naopak jednodušší než pomocí POILoaderu. Jak se můžeš dočíst zde http://www.gpstravelguide.cz/cz/downloa ... instalaci/, stažený soubor se jednoduše zkopíruje do navigace do adresáře POI a pak v nabídce navigace v "Různé" kromě skupiny "Uživatelské body" (nebo jak se jmenuje ta databáze vlastních bodů) uvidíš novou skupinu a to "GPSTravelGuide"
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
igfar

Příspěvek: # 34739Příspěvek igfar

Jasne,tam to taky je,ale chtel bych to dostat do "Varovnych bodu".Tam mam jen "Bezpecnostni kamery Garmin".Diky!
eidz

Příspěvek: # 34743Příspěvek eidz

Jasně, není problém. Kup si předplatné :grin: jde o placenou službu. Ale je klidně možné, že se pletu a máš možnost zveřejit postup jak to udělat a dokázat mi, že se mýlím.
Radary si do navigace dáš jako bod zájmu - POI. A jelikož garmin umí k bodu zájmu přehrát mp3, tak výsledkem je asi co? Nicméně, fakt stačí číst a ne psát.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
igfar

Příspěvek: # 34752Příspěvek igfar

Mne nejde ani tak o radary,ty mne to ukazuje bez problemu,ale chtel bych to ostatni (benzinky a pod.),aby mne ikona v realu upozornila,ze jedu kolem neceho dulezityho.
Nicmene dekuji za vecny prispevek...
freewall

Příspěvek: # 34754Příspěvek freewall

Ja mám obavu, že GPSTravel Guide tvojí představu na upozornění nesplní. Tato databáze je již ve formátu .gpi (myslím) - což je soubor, který ti "vyplivne" POILoader, když jím proženeš odsud stažené POI´s. Nevím jak tato verze, ale první verze TravelGuide "rozhodila" diakritiku originální bodů zájmů, navíc ořezala podrobnosti těchto originálních mapových POI´s. Originální POI´s pak odkazovaly na databázi GPSTravelGuide, takže člověk musel jít do "Různé" a pak "GPSTravelGuide".

Takže pokud chceš, aby tě to upozoroňovalo na benzínky ap. jak jsi psal, tak doporučuji vybrat si zdejší body (jsem přesvědčen, že základ GPSTravelGuide stejně vychází odsud), prohnat to POILoaderem ne v expresním modu, ale ručně a můžeš si vybrat do haleluja na co a v jakém předstihu to má na tebe houkat..... a ubezpečuji tě, že ve velice krátké době se vrátíš k upozorňování na radary a ev. nebezpecna místa, protože nebudeš vědět, kde ti stojí hlava... že jedeš kolem trafiky ti bude přerušovat navigování k cíli.... prostě přeji příjemnou zábavu :usmev:
Sygic, TT One mobile
igfar

Příspěvek: # 34755Příspěvek igfar

Hura,dekuji za odpoved!Uz jsem spokojen.Pokud je toto tema nadbytecne,klidne ho smazme,at nezabira misto.
zatim a drzte se spravneho cile :grin: !
eidz

Příspěvek: # 34756Příspěvek eidz

Nebo při stahování gpx z tohoto serveru zadat konst. vzdálenost, v jaké se má ozvat hláška a pak lze expresní režim nechat pracovat. Bude to pro všechny body stejné.

Jinak ikona je o tom, že máš bitmapu, tj. .bmp, o max velikosti 24x24. Barevná hloubka je vhodnější 8 bitů, ale umí to i víc. Detaily na path fórum. Tato ikona se jmenuje stejně jako gpx. To je celé.

A jestli jsem Tě špatně pochopil a chceš ikony z GPSTravelGuide, tak to netuším, neboť jak už bylo napsáno (zase byl freewall rychlejší :cry: ) je to gpi a zpětný překlad z gpi do gpx, bmp a mp3 = :blee:
Databáze GPSTravelGuide je taková, jaká je. Komu nevyhovuje, tak ať ji nepoužívá. Mně sice štve, že když něco hledám, tak mám tři databáze (původní od Garminu, GPSTravelGuide a svoje gpx) v každé je něco líp, ale hold tak to je.
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
freewall

Příspěvek: # 34758Příspěvek freewall

.... sice byl freewall rychlejší, ale ty zase opět s poslední tečkou :grin: , ikdyž nutno říci, že na místě :palec:

Jinak osobně za sebe - užívám zdejší POI, nepamatuji, kdy jsem využil origo body z map a abych si tam dával ještě nějaký hybrid tohohle obojího(byť mají hezké stránky).... zatím nemám potřebu. GPSTravelGuide bych byl bral, pokud mi nebude rozhazovat diakritiku a pokud mi nahradí původní originální body a rozšíří je o další, ale abych musel dělat x dalších ťapnutí, než se k něčemu prokoušu.... to si radši zavolám Milu-P nebo Gumajzovi a oni mi tam zavezou rychlejš :grin:
Sygic, TT One mobile
andre.11

Příspěvek: # 34801Příspěvek andre.11

Zdravím pánové...mám malý(velký) problém s POI v Garmin 765T lifetime....po nahrání POI bodů do navigace se začne kousat....hodně pomalu se načítá mapa takže často jedu bílými místy a čekám než se mapa opět načte...ikonkám taky docela dlouho trvá než se na mapě ukážou....(když POI body vyjmu jde vše opět normálně) má nebo měl někdo stejný problém aby mi poradil??....POI bodů mám v navigaci kolem 60ti...je už to moc na 765ku?? Díky za radu
verze software je 3.90
Garmin nuvi 765T lifetime
freewall

Příspěvek: # 34802Příspěvek freewall

"Kousání" by mohlo svědčit o tom, že máš aktivních víc map najednou :-o
Sygic, TT One mobile
andre.11

Příspěvek: # 34806Příspěvek andre.11

"kousat" jsem myslel to hrozně pomalý "dočítání" mapy při jízdě...
freewall

Příspěvek: # 34807Příspěvek freewall

O.K., ale máš "zafajfklou" jen jednu mapu?
Sygic, TT One mobile
andre.11

Příspěvek: # 34808Příspěvek andre.11

ano mám..ale i když dám zaškrtnout více map tak to jde pořád OK...než zapnu POI pak začne to co jsem popisoval
freewall

Příspěvek: # 34809Příspěvek freewall

Jednak je třeba mít zaškrtlou jen jednu mapu, pak bych zkusil při instalování POI je nedříve odstranit POILoaderem a pak teprve instalovat. Čas od času je to vhodné, než je jen přepisovat další instalací. Pokud by nepomohlo ani to tak zkusit restart (smažou se ale "oblíbené" a pozice "Domů".

Ještě mi není jasné to .....než zapnu POI pak začne to co jsem popisoval - co je myšleno tím, než zapnu
Sygic, TT One mobile
Odpovědět