TT 930t nefunkční příjem RDS
TT 930t nefunkční příjem RDS
Mám TT 930t "v plné palbě" i s přijímačem RDC/TMC. Po dvou letech mi ale po zvolení DOPRAVA z menu napíše TT, že "tomtom doprava" není podporována nebo cosi takovýho. V podstatě po připojení antény TMC k přístroji se nic neděje. Nemáte někdo zkušenosti, jestli je to sw nebo hw problém? Jinak mám poslední mapy i SW přes aktualizační službu a vše ostatní funguje jak má.
ŽÁDOSTI O SPOLUPRÁCI s POI.CZ PIŠTE NA rossini@poi.cz
Twitter: http://twitter.com/rossini77
*** system admin ***
*** system admin ***
Re: TT 930t nefunkční příjem RDS
Pokud není detekován RDS-TMC modul snaží se po volbě doprava připojit k HDTrafic přes telefon (BT), pokud se mu to nepodaří (není právě připojen a nastaven telefon) píše tuto hlášku.
U tebe bude problém v tom že TomTom vůbec nereaguje na RDS-TMC modul. Po připojení se musí zobrazit v pravo lišta se stavem RDS-TMC.
Důvodů může být více. Pokud můžeš otestovat RDS-TMC na jiné navigaci kde RDS-TMC funguje. Tím zjistíš zda je problém v navigaci nebo modulu.
U tebe bude problém v tom že TomTom vůbec nereaguje na RDS-TMC modul. Po připojení se musí zobrazit v pravo lišta se stavem RDS-TMC.
Důvodů může být více. Pokud můžeš otestovat RDS-TMC na jiné navigaci kde RDS-TMC funguje. Tím zjistíš zda je problém v navigaci nebo modulu.
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
I když teď jsi mě přivedl na myšlenku zkusit "odpojit telefon", protože mám na něm data a ve spojení s navigací používám TT jako HF. Možná by to mohlo být ono, zkusím, jak přijdu domů...
*** system admin ***
*** system admin ***
Problém může být i v anténě RDS-TMC. Já už mám za dobu TT třetí anténu. Protože u konektorů se často lámou kabílky...A potom RDS nedetekuje nic, a neobjeví se ani vpravo RDS lišta. Ale já nepoužívám navigaci jako hands-free, takže mně se nesnaží o jiný typ spojení na RDS...
No toho se právě bojím, že odešla ta anténa. Večer to budu pitvat.
*** system admin ***
*** system admin ***
Dvě antény jsem zkoušel spravit, mám vybavení, jehlové pájky, minisvěráček, lupu atd...Ani jednu z nich se mi nepodařilo rozchodit. Problém je, že nevím hodnoty, takže bych ani nevěděl, co mám měřit....
Když budeš pak kupovat novou RDS antenu, doporučuji RDS USB... Mám jí rok a zatim pohoda...
To je ta poslední, kterou mám....Zatím tedy v krabičce, protože nějakým záhadným způsebem se probrala poslední anténa. Ačkoliv evidentně zlomený kabel, tak jelikož je na palubce u držáku přichycená, tak funguje....Jen se nesmí moc hýbat konektorem. Až přestane fungovat, vyměním za USB anténu..
Chci se zeptat, mám 730t Apl: 9.026.483454.1, Boot 5.5259 Evropu 855.2884 a RDS-TMC USB 4V00.014, ta anténa je nová, ale nemám žádný příjem dopravního vysílání, stále jen hledá vysílání TMC.
Nemůže mi někdo poradit v čem je chyba?
U staré antény se překlesal kabel za konektorem, konektor nebyl USB, před tím vše fungovalo.
Díky za radu.
Nemůže mi někdo poradit v čem je chyba?
U staré antény se překlesal kabel za konektorem, konektor nebyl USB, před tím vše fungovalo.
Díky za radu.
TT Carminat NC 8.842, Europe 950.6493,SDHC-Kingston 8GB Class 10
Zkusil bych reset na navi... Obcas mi to taky zablbne, ale tim zpusobem, ze mi to RDS nenajde vubec cca 1x za mesic... Jinak signal RDS chyta do 2 minut od pripojeni k navi... A antenu mas umistenou kde?
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš náhodou v nastavení RDS/TMC nastavenou volbu ručně a nastavenou nevyhovující frekvenci? Také správné umístění antény, jak píše Gebič, hraje roli, zvláště u slabšího signálu. Ne moc blízko u kraje okna.Dan22 píše:.....ale nemám žádný příjem dopravního vysílání, stále jen hledá vysílání TMC......
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Zkusil jsem nahrát origo apl: 8.351, stejný boot i mapa a RDS-TMC funguje bez problémů.
Tak jsem zpět nahrál apl: 9.026 a nejde TMC.
Nemůžu mít něco špatně nastaveno v adresáři? Našel jsem na foru zprávu Navcore 9.025.477770 v souboru setconfig.txt musí být prikaz: fixtmc aby chodilo RDS-TMC.
To jsem taky zkontroloval, mám to tam a stále to nejde.
Anténu mám pro zkoušku vedle NB v navi, jinak půjde připojit k anténě rádia v autě, ale až to rozchodím. Nechce se mi sedět v autě s NB a přehrávat apl atd. do navi.
Tak jsem zpět nahrál apl: 9.026 a nejde TMC.
Nemůžu mít něco špatně nastaveno v adresáři? Našel jsem na foru zprávu Navcore 9.025.477770 v souboru setconfig.txt musí být prikaz: fixtmc aby chodilo RDS-TMC.
To jsem taky zkontroloval, mám to tam a stále to nejde.
Anténu mám pro zkoušku vedle NB v navi, jinak půjde připojit k anténě rádia v autě, ale až to rozchodím. Nechce se mi sedět v autě s NB a přehrávat apl atd. do navi.
Pouižívám 9.026 a u mně TMC běží...
Nahrál jsem 9.022 a tváří se že to bude chodit.
Ve verzi 9.026 v jednom adresáři mám tento příkaz Mode Fix for TMC 6, zkusím ho smaznout a uvidím. V jiné verzi totiž není.
Děkuji za tipy.
Ve verzi 9.026 v jednom adresáři mám tento příkaz Mode Fix for TMC 6, zkusím ho smaznout a uvidím. V jiné verzi totiž není.
Děkuji za tipy.
Na verzi 9.022 TMC chodí bez problému i na anténu hozenou jen na palubní desku.
Jel jsem Praha-Regenstauf a zpět, po celou dobu byl stav TMC aktualní i v německu, takže pohoda.
Jel jsem Praha-Regenstauf a zpět, po celou dobu byl stav TMC aktualní i v německu, takže pohoda.