Hlášky pro Radary (MP3 i bez MP3)
Moderátor: freewall
Re: Hlášky pro Radary (MP3 i bez MP3) nové 05/2010
Notepad nemám, ale stáhnu si ho ze slunečnice a Strong vůbec neznám - upozorňuji, že nejsem žádnej IT profík - ale rád se to naučím když vidím že to přes tyto prográmky jde Jen na mě musíš pomalu......
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Notepad, nebo též poznámkový blok. Standardní instalace Woken (Windows), nemusíš nic stahovat. Linux má podobný program také. Ve woknech bývá ve složce Start - Všechny programy - Příslušenství
Mimochodem, pro divadch, trochu OT. Co je to za Notepad, že má 200MB . Je to doufám text editor. Nebo jsem blbej a jedná se o něco jiného. Nedokáži si představit převod audio v texťáku (návod jsem nestudoval). Omlouvám se Freewallovi za OT.
Mimochodem, pro divadch, trochu OT. Co je to za Notepad, že má 200MB . Je to doufám text editor. Nebo jsem blbej a jedná se o něco jiného. Nedokáži si představit převod audio v texťáku (návod jsem nestudoval). Omlouvám se Freewallovi za OT.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
JJ už jsem konverzi z mp3 na wav dělal přes notepad i přes poznámkový blok a stejně jsem to nerozchodil....jsem lama někde dělám chybu a nevím kde... / Jenom mě to u radarů pípá a ukáže se info / V uživatelském panelu mám vše nastaveno dle návodu pro garmin gpx včetně mp3 zvuků. V pc adresáři garmin mám soubor poi kde mám k radarům všechny bmp,gpx i wav - v tomto pořadí ale podle mě to na to nemá vliv.
Chyba bude asi někde u poiloaderu / požívám starší verzi 2.4.1 kterou jsem up na 2.5.4/ Soubor sox mám vložený v kmenovém adresáři kde je i poiloader exe. Tak opravdu nevím.......kdyby někoho napadlo co může být špatně dejte prosím vědět. Včera jsem dostal od divadch jeho poi a ty mě u mé 1390tky chodily i se zvukem - aspoň vím že to jde ....jen vědět v čem to je Děkuji za další případné rady /už abych to měl musím tady vypadat jako / Ještě mě napadlo jestli to není tím, že v poiloaderu dávám expresně a ne ručně ???
Tak po mnoha zkouškách pokus-omyl jsem na to asi konečně přišel kde jsem dělal chybu / v návodu je napsáno převod všech souborů / a já.... jsem to udělal vždy jen u prvního radaru a myslel jsem si, že jsou překonvertované z mp3 na wav všechny / Uvidím dám vědět ......jestli to mluví
Tak radost byla předčasná - nechodí to stejně, zkusím ještě v poiloaderu dávat ručně.....
Děkuji všem účastníkům této diskuze za podporu a pomoc při instalaci hlášek wav do mé nuvi 1390tky která nepodporuje zvuky mp3 - konečně se mě to podařilo rozchodit .... Pro další uživatele jen uvádím, že jsem vše dělal správně, tak jak jsem již popisoval a stejně se nedařilo. Napadlo mě ještě odinstaloval poiloader, vyčistil registry - znovu nainstaloval poslední verzi 2.5.4 a začalo se to chovat jak má - přehrávat hlášky ve formátu wav. Pro toho kdo bude chtít přikládám hotový aktuální soubor Garmin_radar101017 včetně hlášek wav - jen nainstalovat přes poiloader do gps.
Chyba bude asi někde u poiloaderu / požívám starší verzi 2.4.1 kterou jsem up na 2.5.4/ Soubor sox mám vložený v kmenovém adresáři kde je i poiloader exe. Tak opravdu nevím.......kdyby někoho napadlo co může být špatně dejte prosím vědět. Včera jsem dostal od divadch jeho poi a ty mě u mé 1390tky chodily i se zvukem - aspoň vím že to jde ....jen vědět v čem to je Děkuji za další případné rady /už abych to měl musím tady vypadat jako / Ještě mě napadlo jestli to není tím, že v poiloaderu dávám expresně a ne ručně ???
Tak po mnoha zkouškách pokus-omyl jsem na to asi konečně přišel kde jsem dělal chybu / v návodu je napsáno převod všech souborů / a já.... jsem to udělal vždy jen u prvního radaru a myslel jsem si, že jsou překonvertované z mp3 na wav všechny / Uvidím dám vědět ......jestli to mluví
Tak radost byla předčasná - nechodí to stejně, zkusím ještě v poiloaderu dávat ručně.....
Děkuji všem účastníkům této diskuze za podporu a pomoc při instalaci hlášek wav do mé nuvi 1390tky která nepodporuje zvuky mp3 - konečně se mě to podařilo rozchodit .... Pro další uživatele jen uvádím, že jsem vše dělal správně, tak jak jsem již popisoval a stejně se nedařilo. Napadlo mě ještě odinstaloval poiloader, vyčistil registry - znovu nainstaloval poslední verzi 2.5.4 a začalo se to chovat jak má - přehrávat hlášky ve formátu wav. Pro toho kdo bude chtít přikládám hotový aktuální soubor Garmin_radar101017 včetně hlášek wav - jen nainstalovat přes poiloader do gps.
Prima, konečně se také někdo přidal Jen prosím dej sem již hotový GPI soubor.
Díky
Díky
Tak to je na nějakou cenu...oreb píše:JJ už jsem konverzi z mp3 na wav dělal přes notepad i přes poznámkový blok a stejně jsem to nerozchodil....
Dotaz na správce poi.cz - jelikož Garmin je skutečně pokrokový (myšleno ironicky), tak problém s nepodporováním mp3 formátu je trochu rozsáhlejší. http://www.path.cz/forum/viewtopic.php? ... &start=520
Pokud si stáhnete sox, přidáte ho do adresáře, kde je nainstalovaný PoiLoader, tak zkompiluje i wav a navigace to přehraje.
Problém je v tom, že je třeba v gpx souboru změnit název souboru z *.mp3 na *.wav, protože prostě nemáte jaxi mp3, ale wavy...
Bylo by možné v nastavení poi.cz zvolit, jestli vkládat odkaz na mp3 soubor nebo na wav soubor? Ona ruční editace např. radarů i při funkci najdi a nahraď chvilku dá a je to strašná otročina....
Nebo existuje jednodušší cesta, jak získat gpx soubor, kde nebude odkaz na mp3, ale na wav?
Pokud si stáhnete sox, přidáte ho do adresáře, kde je nainstalovaný PoiLoader, tak zkompiluje i wav a navigace to přehraje.
Problém je v tom, že je třeba v gpx souboru změnit název souboru z *.mp3 na *.wav, protože prostě nemáte jaxi mp3, ale wavy...
Bylo by možné v nastavení poi.cz zvolit, jestli vkládat odkaz na mp3 soubor nebo na wav soubor? Ona ruční editace např. radarů i při funkci najdi a nahraď chvilku dá a je to strašná otročina....
Nebo existuje jednodušší cesta, jak získat gpx soubor, kde nebude odkaz na mp3, ale na wav?
Garmin nüvi 3790T - minulost
Garmin nüvi 765T - minulost
Ano to by slo, ale zabere to pomerne dost casu. V dobe, kdy se vse generovalo on-line to bylo jednodussi, ale od te doby, co se vystupy kvuli zatezi "kesuji" se pro kazdou vyjimku v jednotlivych typech souboru musi nastavovat zvlast pravidla pro tvorbu a cteni kesovanych souboru.Bylo by možné v nastavení poi.cz zvolit, jestli vkládat odkaz na mp3 soubor nebo na wav soubor? Ona ruční editace např. radarů i při funkci najdi a nahraď chvilku dá a je to strašná otročina....
Rozumím.
Napadá Vás jiný efektivnější způsob? Já se poptám u nás programátorů, jak složitý by bylo něco udělat. Struktura gpx je poměrně jednoduchá, takže by to možná šlo udělat automatickým přejmenováním.
Ach ten Garmin, to je krám.
Napadá Vás jiný efektivnější způsob? Já se poptám u nás programátorů, jak složitý by bylo něco udělat. Struktura gpx je poměrně jednoduchá, takže by to možná šlo udělat automatickým přejmenováním.
Ach ten Garmin, to je krám.
Měl jsi zůstat u 765, kráme..... si koupí nejhorší z řady a špačkuje.... to jsou dneska lidi
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
Když ona ta 765 je tááák strašně pomalá
Když před 3/4 rokem házím dotaz, kterou navigaci koupit, ticho po pěšině...freewall píše:Měl jsi zůstat u 765, kráme..... si koupí nejhorší z řady a špačkuje.... to jsou dneska lidi
Pokud by problém nemožnosti přehrávat mp3 byl jen u modelu 3790, tak držím hubu. Jelikož v tomto vlákně řeší podobný problém i majitelé jiné řady, než 3790, tak pro mě už to je obecný problém výrobce Garmin, který zřejmě z důvodu úspory pár dolarů za licenci mp3, tam podporu mp3 vůbec nedá...
Problém je ale elegantně řešitelný. Místo hlášek ve formátu mp3 je mít ve formátu wav. A pak mít gpx soubor, kde jsou odkazy na wav file a ne na mp3 file. Bud se to zajistí už při generování file nebo se to zajistí až po vygenerování file, přejmenováním uvnitř.
Ahoj všem, reaguji na dotaz eidz ohledně wav a POI.
Jak tu již bylo psáno, zatím stahované POI ze zdejší databáze nepodporují *.wav soubory. Je aspoň teoreticky možné počítat s tím, že místní šikovní kluci tuto podporu dodělají a tudíž bude možné si zvolit, zda generovat POI se zvuky mp3 nebo wav. To je v tuto chvíli aspoň naděje.
Zatím to dělám prostě ručně, tzn. v editoru použiju najít a nahradit. Je to otřesná práce, ale naštěstí to není každý den. Tuším, že někde byla zmíňka o možnosti nějakého makra , ale už netuším kde a zatím jsem to nehledal.
Takže pokud najdou programátoři čas a tuto podporu dodělají, budu nejen já, ale i mnoho uživatelů a majitelů, jak píše freewall "krámů" , moc spokojeno .
Jak tu již bylo psáno, zatím stahované POI ze zdejší databáze nepodporují *.wav soubory. Je aspoň teoreticky možné počítat s tím, že místní šikovní kluci tuto podporu dodělají a tudíž bude možné si zvolit, zda generovat POI se zvuky mp3 nebo wav. To je v tuto chvíli aspoň naděje.
Zatím to dělám prostě ručně, tzn. v editoru použiju najít a nahradit. Je to otřesná práce, ale naštěstí to není každý den. Tuším, že někde byla zmíňka o možnosti nějakého makra , ale už netuším kde a zatím jsem to nehledal.
Takže pokud najdou programátoři čas a tuto podporu dodělají, budu nejen já, ale i mnoho uživatelů a majitelů, jak píše freewall "krámů" , moc spokojeno .
Já se nechtěl dotknout vašich "miláčků" ale pokud se na path.cz řeší celé vlákno problémů a čtu jak tehle typ zlobí, tak je to prostě "krám"
Sygic, TT One mobile
Zkus buď "sed", pak by dávka vypadala nějak takto:mr.mates píše:...
...
Kód: Vybrat vše
for %%x in (POI/*.*) do sed.exe -e "s/.mp3/.wav/" <"POI/%%x.csv" >"OUT/%%x.csv"