Kategorie Historické památky

Vše o tvorbě POI pro ČR (developer)
Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46432Příspěvek Tonny

Nechápu, proč rossiny nereaguje.

Dokázal bych ocenit, kdyby na rovinu napsal nebude to nebo bude to.

Zvažuji, jestli si tedy kategorii Historické památky udělat soukromě nebo jen formou oblíbených, nebo ji založit přímo na platformě TOMTOM. Práce je s tím stejná.

=========================================================================
MIMO tema:

Stav, jak se vyvíjí zde na poi.cz mi z několika důvodů čím dál více přestává vyhovovat.

V některých případech se pouze mechanicky, bez jakéhokoli ověření přenášejí z různých zdrojů body do poi, spousta i nově vkládaných bodů nemá vyplněny všechny kolonky.
Odhaduji, že minimálně 20-30 procent bodů je z hlediska praktického použití nepřesně umístěno, respektive je umístěno bez rozmyslu, nebo pouhým okopírováním "někde" uvedených souřadnic.

Jen jeden, dva příklady:
- nedávno jsem nutně a rychle potřeboval lékařskou pohotovost ve Frýdku-Místku.
Bod je bohužel umístěn tak, že naviguje na místo na silnici, které je sice co nejblíže danému bodu - tedy bod navádí k zadnímu plotu nemocnice, přitom by mohl být umístěn přesně do brány nemocnice, odkud je to na LP cca 6 metrů.
Paradoxem je, že jsem kolem tohoto vchodu jel, ale bod byl tedy "z druhé strany", tak jsem pokračoval - typický příklad situace, kdy bod nenavádí tam, kam má, ale "o ulici vedle".

Některá podzemní parkoviště mají bod POI tak umístěn, že naviguje dle výše uvedeného k výjezdu, nebo do boční ulice - OC Nový Smíchov. Nebo Futurum BRNO, naviguje na přeplněné venkovní parkoviště, přitom krytá stání jsou ze 75 procent prázdná.

A tak bych mohl pokračovat.
Když se plánoval sraz, kde jsem chtěl tyto a jiné koncepční věci řešit, zkrachovalo jednání ani nevím na čem, když se zahájí jakákoli debata, sklouzne to do několika zásadních/ viz zde rossiny/ - prohlášení a klid po pěšině.

Při vší úctě k práci několika skalních uživatelů - mnohdy se bazíruje na tom či onom, ale praktičnost se vytrácí - jakoby se úspěšnost té které kategorie měřila počtem záznamů. Kategorie Nebezpečná místa - mnohdy nechápu, proč daný bod vůbec navi indikuje - ale to je pokračování tendencí indikovat každý výtluk na silnici.

Vzpomeňte, když jsem kdysi v kategorii Albert začal používat zkratku ČS za názvem bodu - ty bylo negativních reakcí, a dnes je akceptováno množství ne zcela srozumitelných zkratek v sekcích architekti.
Atd., atd.... Nemám ani čas, ani sílu, ani motivaci zde dále cokoli řešit.

Jen konstatuji, že čím dále více kategoriií se stává z důvodu přeplácanosti nebo neúplných dat nebo obojího a u některých z důvodů sice na první pohled správného, přesto však mylného umístění nepoužitelných a chci zdůraznit, že by se mělo zřejmě stanovit něco jako desatero správného vkládání.

Není všechno Zámek, co má fabku, není všechno hrad, co tak kdysi někdo nazval, není parkoviště jako parkoviště. A není restaurace jako restaurace, i když má placený zápis.

A jednou z hlavních zásad by mělo být např to, že bod nebude umístěn tak, je jej umístil strejda Gůgl nebo někdo na mapy.cz, ale bude tak, že navede na vchod do daného objektu, viz příklad Frýdku-Místku.

Psáno s vědomím úcty k těm, kdo chtějí mít http://www.poi.cz nejen zaplněno, ale i použitelné a s vědomím toho, že zde do tohoto vlákna to nepatří. Nevím, zda bude někdo akceptovat tento názor, ale takto to cítím, a myslím si, že jsem 2 roky trpělivě čekal.

Pokud není zájem o diskusi, v pořádku, nice se neděje a klidně mé názory považujte za mylné. Jsem ale přesvědčen, že současné http://www.poi.cz je za vrcholem a sklouzává do jakési rutiny, kdy není až tak nutné navigovat na dané místo nebo poskytnout info o daném objektu, ale spíše "mít tam ten bod".

Díky za pochopení - souhlasit se mnou není třeba, stačilo by se zamyslet....
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46433Příspěvek Gumídek

Máš pravdu, ale kdo má všechny body zkontrolovat a opravit, vždyť to v současnosti dělá jen pár lidí....Já s Jiráskem a Pavlem Gre jsme postupně dodělali bankomaty, a banky. Ještě chybí spořitelna. Udělal jsem vprakticky šechny čerpací stanice postupně. Ale víc fakt nestíhám...Tak jak mám čas, dělám opravy atd atd....Co je s Rossinim, netuším...asi nejsem jediný...
Ale pláč nám nepomůže. Když jsem před časem rozjel diskuzi o tom, jak mají záznamy vypadat, co má být ve kterém poli atd, tak jsem myslel, že vyprovokuji některé správce k činnosti, ale omyl. Kašlou na to dál. Takže ty opravy jsou jen na nás "šílencích"....
Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46435Příspěvek Tonny

Gumajzi a ostatní aktivní správci kategorií,

opakuji, jsem vděčný všem, kdo pro body zájmu něco udělali jak v minulosti, tak v současnosti. Ale jak sám vidíš, žádosti, domluvy, prosby nepomáhají. Proto to chce použít něco "nátlaku".


Jeden z možných postupů je tento:
Stanoví se termín, do kdy je každý správce kategorie povinen dát kategorii po syntaktické stránce do pořádku - tedy do kdy bude mít správně názvy bodů, ulice, města, PSČ, www a případnou poznámku.
Tato doba bude dostatečně dlouhá - ale vzhledem k tomu, že se tu o tomto jedná prakticky rok zpět navrhuji dobu cca 1/4 roku.

Pokud správce kategorie nebude reagovat, je několik možností jak to řešit, např odebráním správcovství.
Některé kategorie vysloveně volají o celkový restart, kdy jsem přesvědčen, že nový správce by kategorii znovu oživil a hlavně vytřídil, aktualizoval.

Jen je třeba se k tomu kroku spolu s adminy rozhoupat, říct si dost, takto ne, změna nutná a např k 30.9. kategorie, které nebudou opraveny prostě zásahem admina správcům odebrat a přidělit je zatím "systemovému správci" - tedy např uměle vytvořenému, fiktivnímu uživateli, např jménem Poidíkcz, uživateli, z kterého se budou převádět těm, kdo o tu kterou kategorii má skutečný zájem.

Jak jsem psal v minulém příspěvku, je třeba opustiti tu "rutinu" a nekonečnou dřinu několika správců a lidí, kteří za jiné drží kategorie ve stavu, který se mnohdy dá nazvat optimalizací, bohužel jindy jde o umělé udržování něčeho, co je dávno za zenitem.

Opakuji, tomuto serveru pomůže něco jako restart, současný stav je cca poslední 2 roky spíše umělým udržováním při životě.

Navrhuji vytvořit něco jako redakční radu, která bude konzultovat a stanovovat koncepci, kterou pak ve formě závazného doporučení předloží komunitě ne ke schválení, ale k dodržování.
Pokud dojde k nějakému rozhodnutí, jsem připraven se aktivně zapojit jak aktivního udržování několika kategorií, tak i třeba do vypracování jednotného postupu, viz minule zmínka o navádění do vedlejší ulice a tak podobně.

Víš, Gumajzi, obvykle se jakákoli snaha něco rozhýbat zadrhne na tom, že několik jedinců zde vyjmenuje, co všechno udělali, kolik toho mají moc, a že více nestíhají.
Ano, nestíhají - to potvrzuje tezi, že současný stav je nevyhovující a organizační změna je nutná.
Ale bohužel, tím vyjmenováním zásluh to obvykle skončí.
Je nezbytné provést ORGANIZAČNÍ RESTART - navázat na to dobré, co tu je - opustit kvantitu, nesuplovat strýčka Google, nevytvářet rádoby encyklopedické kopie toho, co je běžně dostupné na netu.
A hlavně, zaměřit se na praktičnost, na to, co se na webu nedočteš, tedy jak se kam dostat, jak náročně, jestli je objekt pro vozíčkáře nebo ne atd. A hlavně, aby navi navigovala na objekt a ne k zadnímu plotu objektu nebo do vedlejší ulice.



Co se týká zde diskutované kategorie Historické památky, hledám náhradní řešení, kdy je rossiniho 2 roky starý plán zřejmě natrvalo mrtev.

Takže tato kategorie bude, a bude v tom smyslu, jak jsem psal dříve, tedy přístupný historický, turisticky zajímavý objekt. Ne hotel, ne restaurace, ne škola, ne domov důchodců, ne různé ústavy nápravná zařízení pro mládež i dospělé.
Aktuálně řeším, jak dostat do relativně malé poznámky 3 možné otevírací doby hradů a zámků, případnou poznámku o bezbarierovosti, eventuálně náročnost přesunu z P na objekt.

Znovu děkuji za pochopení.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

vid02
Příspěvky: 120
Registrován: 9.4.2010, 22:42

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46441Příspěvek vid02

Jo, to odebrání správcovství je dobrej nápad :zed: . Znám jednoho, co odebíral správcovství, že prý je bude správcovat sám, a ve výsledku je jedna kategorie neaktualizovaná přes dva roky a druhá skoro 4... Přitom se objekty v ní umístěné mění minimálně 1x za 2 měsíce :janic: .
Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46474Příspěvek Tonny

Ad všichni:

Takže o diskusi na tema Historické památky není zájem.
Žádám tímto adminy tohoto severu, aby poi kategorie Historicke_pamatky měla statut soukromá.
Když tedy nikdo tuto kategorii nepotřebuje, není třeba, aby byla veřejná, nakonec je v ní v tuto chvíli tak málo záznamů, že její existence nemá žádný důvod.

Ad Gumajz:
škoda, že jsi dále nereagoval, speciálně tvá reakce na můj poslední text by mne velmi zajímala.

Ad Rossiny:
nevím, co si mám myslet, tvá "nekomunikace" je stěží pochopitelná.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46497Příspěvek Tonny

Děkuji všem az čas věnovaný přečtení,
dovolte popřát hodně úspěchů při další tvorbě POI bodů.

Žádám tímto, aby někdo převzal kategorie Skanzen, Albert a ČS Albert, ve kterých jsem veden jako správce.

Dodatek:

Jsem přesvědčen, že zde požadavek jednotlivých autorů na kvantitu v jednotlivých kategoriích výrazně převažuje nad kvalitou.

Některé /i nově zakládané/ kategorie nutně potřebují z různých důvodů zásadní revizi, protože jsou přeplněné zahlcujícími, mnohdy nepřesnými, dá se říci zbytečnými daty.
Někteří zde dělají encyklopedii, kterou stejně žádná navigace nezobrazí, viz poznámky u některých bodů, které mají rozsah někdy i dvě strany A4. Některé body bez jakékoli poznámky jsou prakticky o ničem, příklad - je rozdíl přijet např k opevnění, kde se dá vejít dovnitř, na organizovanou prohlídku, a je rozdíl přijít ke srubu částečně rozpadlému, kde krom kusu betonu není nic /Kategorie CZ-Pevnostni_opevneni aktuálně 1353 záznamů - škoda, že autor energii tomuto věnovanou nevyužil k založení samostatného webu, kde by měl zcela jistě dost návštěvníků.../ - typický příklad toho, kdy se z navi dělá encyklopedie. To samé již téměř 3 roky diskutované Hrady a hlavně Zámky - nebudu se opakovat hláškou o domovech důchodců, školách a všemožných ústavech či restauracích a hotelech..

Některé kategorie počtem svých záznamů podstatně zpomalují navigaci, např GO LIVE 825 v originálním nastavení zobrazuje naprosto plynulý pohyb, po nahrání POI restaurací, radarů, sloučených čerpacích stanic, hradů, zámků a sloučených nákupních center je to horší cukatura, než za stejných podmínek na staré ONE XL.

Mnohdy se bazíruje na nepodstatných maličkostech, ale že je bod umístěn tak, že naviguje k zadnímu plotu objektu nebo do vedlejší ulice namísto ke vchodu do zájmového bodu nikomu nevadí.

Asi je příliš preferována kategorie radarů, různých upozorňování suplujících dopravní značky, mnohé jiné kategorie jsou částečně nebo zcela mrtvé pro svou praktickou nepoužitelnost - viz diskuse v minulosti, kdy navi supluje každou druhou ostřejší zatáčku nebo horizont, tedy dopravní značku na toto místo upozorňující. Např sloučená nebezpečná místa - jsou úseky, kde v kombinaci s upozorněním na radary navi upozorňuje doslova nepřetržitě - otázkou je, zda by nebylo lepší více spoléhat na dopravním značky... Nebo nedávno probíraný návrh na výmoly, před rokem to byly díry a výtluky nebo nebezpečná místa pro přejíždění... - ale to je věc názoru, se kterým nemusí každý souhlasit.

....


Snaha Gumajze a několika dalších lidí /lidí, díky, vím o koho jde/ , kteří makají jak šroubci a doslova drží tento server uživatelsky nad vodou je velmi chvályhodná, ale v tom množství marastu, nepřesností, neúplně vyplněných dat je /bohužel/ naprosto nedostatečná.
Snažil jsem se několikrát za posledních 5 let diskutovat na toto tema, angažoval jsem se coby případný aktivní účastník srazu, který ale nakonec nebyl - a bohužel, přestože se snažím chápat, pak problém rossinyho zaneprázdnění a jeho pouze občasné přítomnosti zde je opravdu velkou brzdou tohoto serveru.
Mé výzvy a žádosti k diskuzi byly velkoryse přehlíženy, několikrát jsem byl poučen, jak někteří jiní "makají" - ano, pár jedinců zde zaslouží velké poděkování, ale chybí zde něco, co bych nazval koncepce, jednotnost, tlak na opravu kategorie i za cenu dočasného odebrání správcovství.
Je dlouho tolerováno, že některé kategorie jsou doslova, promiňte výraz zabordelovány, a když napíši dole v dřívějších příspěvcích o potřebě restartu serveru, /pojem vysvětlen níže/ tak v diskusi reakce nulová, a ve dvou SZ se dozvím, že má snaha o nastavení a dodržování ZÁKLADNÍCH POŽADAVKŮ je "v dobrém" marná, případně že mám jisté lidi nechat na pokoji a nekritizovat, protože toho mají moc...

A pokud by mi někdo chtěl napsat, že jsem si také měl některé kategorie převzít a spravovat, OK, pár jich mám, ale dělám jen to, na co mám čas a energii a co mne nevyčerpá, co se nestane takzvaně "musem", ve smyslu že musím...
Mám na 99,9 procent správně Alberty včetně otevíracích dob, ČS Albert je na 100 procent, Skanzeny jsou cca z 90-ti procent /zde je problém v tom, co ještě je skanzen a co už ne - stejný, jako u kategorie Zámky, co je ještě v pojetí POI zámek a co je jen "stavba", která kdysi zámkem byla???

Takže přátelé, v klidu, míru a pokoji se s vámi loučím, přeji vám úspěch, radost z dobře konané práce a pocit uspokojení z toho, jak zde pár jedinců opravuje to, co desítky jedinců stíhají úspěšně zaplevelovat. Sám už nemám motivaci, po celkem asi 8-mi letech zde /pod tímto nickem pěti/ jsem poznal, že na změny zde nikdo není naladěný a jak uvádím vždy a všude, dřina Gumajze a lidí kolem něj to prostě nevytrhne. Organizační zásah a organizační je restart nezbytný.

S díkem a úctou Tonny

=====================================================================
P.S. - ad Gumajz - rozumím, co jsi mi napsal v SZ, ale s vysvětlením nesouhlasím.
Mmch, na text, který jsem v minulém příspěvku cíleně psal tak, že měl být mírně provokativní jsi nereagoval.
Nic ve zlém, ale časem určitě někdo řekne dost, restart serveru /ve smyslu organizačním/ je nezbytný.
A pak se možná některé kategorie dají do pořádku, pak se možná někdo /zájemce, např oficiální zastoupení TOMTOM mebo jiných výrobců navi , nebo různých turistických agentur/ ozve a některé kategorie koupí /viz tvá SZ - pokud majitel serveru potřebuje peníze na provoz, pak můj web, podstatně méně navštěvovaný financuje sám sebe zobrazováním "vhodných" reklam od jistých společností, které opravdu platí./
Za tohoto současného stavu jsou mnohé kategorie dobré jen na zpomalování navigace - čest a poděkování těm autorům, kteří mají kategorie v pořádku, smysluplně uspořádané, řádně vyplněné a prakticky použitelné.

Děkuji za pochopení, ahoj.
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

janinka012
Příspěvky: 164
Registrován: 22.8.2010, 19:07
Bydliště: Východní Čechy

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46499Příspěvek janinka012

Tony ve vší uctě , tento server je nejlepší co se tyka poi bodu v ČR. neznam lepší...

Co se týká kvality a kvantity a srovnávaš to s opevněním 1938...dle mého názoru je ten správce kabrnák dat sem denně třeba 30bodu....tolik přispěvatelu tu není krom známé základny.
A že tomu dá někdo denně 2 hodiny času tak to je kvantita na ukor kvality?? :hmm:
Možná pro tebe nezajimavá kategorie ale třeba co se týka bezpečnosti na silnicích by mělo být prim!! a že jsou hlašené zatáčky,viadukty uzké,horizonty nepřehledné apod to je přeci jenom dobře ne? značky samozřejmě sleduji ale upozorní tě možná par desitek metru předtím místem ale v navi mam nastaveno 500m a ještě zvukově takže se člověk muže připravit a víc hlídat dané misto...
argument že není li lepší sledovat značky ..se divím že teda používaš navigaci do cílového místa dojede každy i bez navigace podle značek...takže naco vlastně navigaci...

Já třeba dělam ted na COOPech taky dle tebe kvantita naukor kvality....neříkam že jsou všechny kateg.kvalitně zpracované to ne ale dost se na tom maká viz Gumajz.

nic ve zlém Tony co jsi udělal s Albertem to je prvotřídní práce :palec: ale reagovat jsem musela...
můj názor...
TT One 30 series
NC 9.053
Mapy DE_AT_CH_and_Eastern_Europe_880.3810
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46502Příspěvek Gumídek

No, cukání vždy způsobuje jen zobrazování většího počtu kategorií, či bodů. Čipy nejsou tak výkonné jako grafické v pc, takže to nezvládnou....
Uživatelský avatar
vrána
Příspěvky: 934
Registrován: 12.2.2007, 3:22
Bydliště: Praha 10
Kontaktovat uživatele:

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46503Příspěvek vrána

Tak tak, soubory jsou v normálním stavu pasivní, uživatel si je musí "objednat", jinak se nezobrazují a tudíž nic nezpomalují. Blbý je akorát to, že totéž (IMHO) platí i pro případ, kdy se zadá upozornění na blížící se POI... :zamysl:
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Obrázek
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46504Příspěvek Gumídek

Ale upozorňování je dobrý, když něco hledám, nebo u radarů, ale nechat se upozorňovat na kdejakou blbost je přece nesmysl....Ty body tam mám, když něco potřebuju, nebo u mne, když klient něco hledá a neví adresu atd...
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46505Příspěvek Gumídek

Ale Tonny, to, že jsi vymazal všechny body, děláš cosi proti webu. Při registraci jsi něco potvrdil, že s tím souhlasíš, a teď měníš rozhodnutí...Naštvaný být můžu, ale dělám něco pro ostatní, a snažím se respektovat také to, že něco nemusí vycházet tak, jak chci. Ale ty chceš, aby bylo jen po tvém, a nechceš pochopit, že Rossini má třeba problémy, a nemůže se webu věnovat tak, jak by chtěl. Všichni ti nebudou "na nos věšet" všechny své osobní důvody a problémy. To, že já jsem měl loni v prosinci opravdu velký problém, ale zde to vypadalo jen tak, že jsem zde pár dnů nebyl, takhle to nemusí dopadnout vždy. počkal bych, až se ozve Rossini, a teprve pak bych dělal taková rozhodnutí jako ty....
Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46506Příspěvek Tonny

Jo, ano, přiznávám,

porušil jsem pravidla serveru tím, že jsem vymazal 19 bodů v kategorii, o kterou očividně není od data, viz příspěvky níže
od rossini v 13 čer 2010 21:15
od rossini v 17 bře 2012 11:47
zájem.
Ano, je to chyba, prohřešek proti pravidlům a omlouvám se za pochybení, které mělo být formou protestu.

....................


Víte, přátelé, co je na teto debatě zajímavé nejvíc???

Že se debata krásně a plynule odpoutala od hlavních témat, kterými bylo:

1/ pasivita rossinyho minimálně od 17.3.2012, kdy něco do poloviny dubna slíbil a pak si nenašel 30 vteřin, aby napsal sorry, nestíhám, nemám čas - chápal jsem 2 roky a půl měsíce... Od 13.6.2010

2/ poukázání na to, že několik konkretních kategorií, např. hrady, zámky, nejsou prakticky použitelné, nemají vyplněny řádně položky, u některých že je navigováno jinam, atd,atd, stačí číst... Nebylo reagováno...

3/ poukázání na to, že tento stav, kdy několik lidí maká a ostatní se jen vyhýbají nutnosti "to " opravit bylo naprosto přejíto mlčením...

4/ že se na jakoukoli kritiku reaguje tím, že se vyjmenuje, co kdo pro tento web dělá.... a nic víc....

Hlavně, že se zde obšírně diskutuje o tom, jak a co způsobuje cukaturu a že nechtra se upozorňovat - mimochodem, pdal jsem někde, že se nechávám na něco upozorňovat???

´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´
Očividně jste to závažné, co v mém příspěvku bylo přešli mlčením a debata byla odkloněna jinam.

Opakuji, děkuji všem, jak se zdá, vzájemné pochopení neexistuje, protože možnost zde cokoli změnit je několika jedinci cíleně blokována.

Takže promiňte, a v kontextu mých předchozích příspěvků zde v tomto vláknu i jinde:

Děkuji, vážím si práce, kterou zde děláte, jsem rád, že tento server existuje, a že je v tomto směru možná nejlepší v Evropě - přesto si myslím, že pár lidí okolo Gumajze není za současného organizačního pojetí schopno soubory udržovat.
Viz opět příklad: 2 roky a dva a půlměsíce jsem čekal na to, zda mi někdo napíše udělám nebo neudělám...

Nic ve zlém, už nebudu reagovat a převezměte si někdo Alberty a Skanzeny, díky ahoj
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

janinka012
Příspěvky: 164
Registrován: 22.8.2010, 19:07
Bydliště: Východní Čechy

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46507Příspěvek janinka012

Tak co jsem koukla rosini tu byl 29.6.2012 asi jen na skok...
Jestli je teda možné vzala bych si jako spolusprávce skanzeny.
TT One 30 series
NC 9.053
Mapy DE_AT_CH_and_Eastern_Europe_880.3810
Gumídek
Příspěvky: 5640
Registrován: 18.10.2006, 4:26

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46508Příspěvek Gumídek

Ale nikdo nic neodkloňuje, ale vedeme pořád stejnou debatu, a je to o ničem. Co chceš ??? To máme ty správce, kteří udělali kategorii a pak se na ni vykašlali, zastřelit ?? Co s nimi chceš dělat ??
Navíc každá tvá zpráva je přes půl stránky, a než to přečtu, už nevím, co bylo na začátku. Chápu, chceš vše vyřešit hned. Ale tak dej návrh na konkrétní postupy...Nad tím si lámeme hlavu všichni. Kdyby totiž některé věci byly placené, fungovalo by to lépe. Ale je to zdarma, a většina českého národa si věcí zadarmo neváží....A v rámci zachování duševního zdraví se nechci hádat, už to tu bylo, a vždy jsem byl uštěkán několika jednici, kterým vyhovuje se vézt, občas zadat nějaký bod a na ty, co jsou zadány blbě, nebo jsou bez dat atd, tak na ty se vykašlat...tak radši držím hubu, a ve svém klídku je opravuji a dávám do kupy, protože je to jednodušší. Vždy to totiž dopadne stejně. Viz kategorie G Money. Ta musela být správci odebrána, protože nehodlal udělat nic proto, aby byla aktuální a ve správném formátu....
Skoro vždy, když někoho kontaktujeme, aby začal dávat kategorii dohromady, tak jsou nejčastější invektivy, a pak napíše, že nic dělat nebude, a ať si to děláme sami..Jen kolik vyslechnu hloupých řečí, když novému správci napíšu, že tato práce je běh na velmi dlouhou trať a že to dělá pro ostatní a podle toho k tomu musí přistupovat....
Jenže Tonny, tohle směřuje k tomu, že nás tu zbyde pár, a ti budou udržovat všechny kategorie...Proto ti připadá, že nechceme nikoho k ničemu nutit. A tohle už stačí, jen bych se zbytečně rozčiloval, a to nesmím...
Tonny
Příspěvky: 803
Registrován: 28.8.2007, 15:21
Bydliště: Absurdistán

Re: Kategorie Historické památky

Příspěvek: # 46509Příspěvek Tonny

Konkretní návrh???

TAk čti předchozí diskusi.... Je tam např jeden, který by to jednou pro vždy vyřešil...
Sice za cenu dočasných potíží - ale vyřešil.
Je to, Gumajzi jen o tom, zda se budeš dívat, jak na to ostatní kašlou a ty to po nich opravuješ nebo najdeš tu odvahu stanovit datum do kdy a pak jim to sebrat.... A kdo to bude dělat?? Před dvěma lety jsem se na jisté kategorie hlásil - bohužel, nebyl zájem...

A že chci něco hned??? Ale to nemůžeš přeci myslet vážně!!! Hned je 2 roky????
Jak by jsi potom definoval pojem "chvilku počkat" nebo "dlouho čekat"???

Hele, Gumajzi, nic ve zlém, já nejsem tvůj nepřítel, spíše naopak...
Já mám jen jiný názor, a tvrdím, že stejně přijde doba, kdy k tomu, co nazývám pracovně Organizační restart bude muset dojít.

Já ti rozumím, stejné nebo srovnatelné potíže při práci s lidmi řeším nejen v práci, ale i na svém webu, je to běh na dlouhou trať, která nemá konec...
ALe občas, jednou za iks let se prostě něco musí stát...

Já po tobě nechci souhlas...
Jen ti oznamuji, že za současného stavu mne to tu nebaví, protože se mi za dva a čtvrt roku nepodařilo prosadit to, co považuji z mého pohledu za zásadní.
A to nemluvím o jiných věcech, které jsou zásadní jako body 2, 3 a další...
Pokud všem současný stav vyhovuje, jako že zřejmě ano, pak hodně úspěchů.

A že mé zprávy jsou dlouhé??? Asi mám hodně věcí na srdci - ale neboj, nebudou dlouhé a nebudu obtěžovat ani krátkými...

Speciálně tobě, Gumajzi, přeji úspěch a všem stálou chuť opravovat to, co by se dalo řešit hned v základu...

Definitivně ahoj,

nyní už zcela pasivní Tonny
zdraví Tonny,
Není všechno zlato, co se třpytí a nemusí být všechno pravda, co je některými na foru psáno...

Zamčeno