Jako že by ta ńavigace měla ukazovat víc než tachometr?PeNik píše:Tak to srovnání rychlosti navi tacho by mělo být spíše obráceně pokud jsou na autě osazeny správné pneu a disky.
Radary - volná diskuse
Pravidla fóra
Toto fórum se týká výhradně radarů a s nimi spojených problémů.
Toto fórum se týká výhradně radarů a s nimi spojených problémů.
Re: Radary - volná diskuse
Ano, to jako že by navigace měla ukazovat více jako tacho.
(Ne víc, navigace má ukazovat správnou rychlost, tachometr méně) Nevnímejte, nečtěte...To jsem napsal blbě....Sypu si popel na hlavu...
Nechci do toho moc kecat, ale je to naopak. Z vyroby jsou tachometry nastaveny aby ukazovaly vice, a to podle evropske normy, nez ve skutecnosti jedete, tedy navi ukaze mene nez tachometr, je totiz presnejsi. Je k tomu spousta duvodu... jedete ve skutecnosti pomaleji (bezpecnost). Kdyby tachometry ukazovaly mene, je tu spousta zalob na vyrobce, pokud nekdo dostane pokutu za nizke prekroceni rychlosti. Mate pocit ze mate mensi spotrebu, atd... Osobne jsem jeste nejel v zadnem aute, kde by tachometr ukazal mene nez navigace (je treba vyloucit zpozdeni tacho i navi, tedy jet ustalenou rychlosti nejlepe na tempomat a navi musi mit dobry signal).
Doporucuji si neco precist nebo vyhledat na netu...
napr.: http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/_zprava/772823
http://www.zavolantem.cz/clanky/tachome ... t-rychlost
Doporucuji si neco precist nebo vyhledat na netu...
napr.: http://www.rozhlas.cz/motozurnal/radce/_zprava/772823
http://www.zavolantem.cz/clanky/tachome ... t-rychlost
TomTom GO 600 | aplikace: 15.301 | mapa: Europe v951.6592 (05/2015)
TomTom Rider 400 | aplikace: 15.302 | mapa: Europe v950.6566 (05/2015)
Tomtom GO 730 Traffic + SDHC A-Data 4GB class 6 | aplikace: 9.510; boot: 5.5259 | mapa: Europe v. 910.4892
TomTom Rider 400 | aplikace: 15.302 | mapa: Europe v950.6566 (05/2015)
Tomtom GO 730 Traffic + SDHC A-Data 4GB class 6 | aplikace: 9.510; boot: 5.5259 | mapa: Europe v. 910.4892
Sorry, já to napsal blbě...Jsem vůl...
Takže ještě jednou a správně : navigace - skutečná rychlost, a tachometr více, než ve skutečnosti jedete...
Takže ještě jednou a správně : navigace - skutečná rychlost, a tachometr více, než ve skutečnosti jedete...
Na mém autě mohou být disky 14" i 15" a spído je logicky naštelované na ten větší rozměr, tudiž s menšími koly (které se otáčejí při stejné rychlosti rychleji) to ukazuje skoro o 10 km/h víc, než se jede. Navi je mnohem přesnější - ale je sranda, jak moc to lidem kecá, v úsekovém měření jsem skoro nejrychlejší, všichni jedou podle rafičky 70 .
TomTom GO 930T, NC 9.510, mapa Central Europe, RDS-TMC, 2x Brodit + ProClip
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
Xiaomi MI2S + app. Be On Road, Aponia, Waze
MS Windows 7 prof. 64bit, Opera 32
A já jsem také vůl a nechal se strhnout sám sebou. Sorry.
To je ruská logika, že? Takže podle tebe navigace bude ukazovat 50 (což je víceméně přesná rychlost, tachometr 45. Přidáš, aby tachometr ukazoval 50, na navigaci bude 56, a ejhle, staví tě MPíci a dávají ti pokutu... Tak teď jim to tou svojí logikou vyargumentuj.PeNik píše:Ano, to jako že by navigace měla ukazovat více jako tacho.
Tam už není čím argumentovat. Já dodržuji většinou rychlost dle navigace, a stále mám plný počet bodů. Nechával jsem si výpis dělat před týdnem...A jezdím prakticky denně...A myslím, že už je vše řečeno...
Jezdím úplně stejně a také za plný počet. A to i na Slovensku, kde jsou poliši na každém rohu.
No abyste neměli plný počet bodů, když jezdíte s radary v navigaci
Já zas jezdím bez navigace, ale vím, kde většinou stojí a jezdím dle předpisů. Přestože mám taky 0 trestných bodů, tak mám podmínečně přerušené trestní stíhání za nehodu ze září, kdy jsem jel sedumdesát mimo obec na devadesátce v dešti a 50 metrů za zatáčkou stál blbec, který si spravoval nefunkční stěrač (žádný trojúhelník a ani to nedal ke krajnici) a já neměl šanci to ubrzdit a zezadu jsem sejmul ženskou s Fábií, která stála za ním a čekala, až projede kolona v protisměru. Obě auta na odpis a ženská měla 10 dní límec, tak hned trestný čin ublížení na zdraví. Amnestie mě minula o pár týdnů Tím chci říct, že do maléru se člověk může dostat, i když neudělá nic špatně (já tehda měl hodně času navíc, jinak bych tam jel rychleji, jak všichni ostatní ).
Já zas jezdím bez navigace, ale vím, kde většinou stojí a jezdím dle předpisů. Přestože mám taky 0 trestných bodů, tak mám podmínečně přerušené trestní stíhání za nehodu ze září, kdy jsem jel sedumdesát mimo obec na devadesátce v dešti a 50 metrů za zatáčkou stál blbec, který si spravoval nefunkční stěrač (žádný trojúhelník a ani to nedal ke krajnici) a já neměl šanci to ubrzdit a zezadu jsem sejmul ženskou s Fábií, která stála za ním a čekala, až projede kolona v protisměru. Obě auta na odpis a ženská měla 10 dní límec, tak hned trestný čin ublížení na zdraví. Amnestie mě minula o pár týdnů Tím chci říct, že do maléru se člověk může dostat, i když neudělá nic špatně (já tehda měl hodně času navíc, jinak bych tam jel rychleji, jak všichni ostatní ).
Mea culpa, mea maxima culpa...
Všechno mě ukradli, nebo jsem to ztratil...
Tohle bohužel může potkat na silnici každého...bohužel...
Dobrý večer pánové, tady se ví o fungování radarů apod. vše, takže přicházím poprosit o radu: nemůžeme se s kolegy v práci shodnout, jak funguje kontrola průjezdů na červenou (např. K Barrandovu - Ke Smíchovu). Prý se aktivují kamery krátce po naskočení červené plus u semaforu jsou nějaké indukční smyčky. Když zabrzdím, má-li skočit červená, a stojím sice ještě před semaforem = vidím na něj, ale třeba předním kolem za bílou čárou, před kterou se má zastavit (tedy cca metr za ní), je možné čekat postih od policie nebo ne? Může argumentovat fotkou s autem při červené metr za bílou čárou? Křižovatka není projeta, dříve třeba dobrzdit nešlo (těžký náklad, pomalejší brzdění kvůli dalšímu autu nalepenému na zadek vozu,...). Díky za odpověď.
Zajímavý dotaz, rád se dozvím jak to vlastně je.
Sygic, TT One mobile
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM
v Huawei Ascend Mate 7 Android 6.0 MM