Navigace pro Garmin - TOPO Czech v.1
Moderátor: freewall
Re: Navigace pro Garmin - TOPO Czech v.1
Co na to rici ? Snad jen, ze eTrex Legend NEPODPORUJE routing, pouze navigaci k danemu bodu nebo podle predem pripravene trasy. Takze v tom bude asi ten zakladni problem.
So long and thanks for all the fish ...
Garmin Colorado 300 | Garmin Nüvi 765T
Pokrocile ohybani POI dat pro Garmin -> radary.opevneni.cz ... jooo, byvavalo ...
Garmin Colorado 300 | Garmin Nüvi 765T
Pokrocile ohybani POI dat pro Garmin -> radary.opevneni.cz ... jooo, byvavalo ...
Omouvám se, možná jsem se vyjádřil trochu nepřesně. Některé modely e-Trex Legend routing podporují (viz www.garmin.cz), ale je to routing od křižovatky ke křižovatce a u mapy TOPO 50 je to pouze po cyklostezkách. Navíc se zdá, že si to vybírá jen křižovatky cyklostezek.
Možná se mýlím, ale z diskusí s jinými uživateli i s technickou podporou Picodas usuzuji, že problém je také v TOPO mapě. Tedy, že ani v kvalitním navigačním přístroji s podporou routingu nemusí toto dobře fungovat.
Možná se mýlím, ale z diskusí s jinými uživateli i s technickou podporou Picodas usuzuji, že problém je také v TOPO mapě. Tedy, že ani v kvalitním navigačním přístroji s podporou routingu nemusí toto dobře fungovat.
Psal jsem na Garmin.cz - viz mapa Topo Czech v2 a bylo mi odespáno : ... tato verze mapy umi navigovat pouze po silnicich a podporuje pouze automobilovou navigaci. Vytvorit navigacni mapu pro chodce ci cyklisty neni v soucasne dobe z technickych duvodu mozne.Picodas Praha spol. s r.o....
takže to hned tak lepší nebude, než jak se píše v předchozím ... dospěl jsem k témuž ... práci na PC zdař
takže to hned tak lepší nebude, než jak se píše v předchozím ... dospěl jsem k témuž ... práci na PC zdař
Stalo se mi, že když jsem byl v terénu na turistické trase, dost daleko od silnice, tak mi 660 naroutovala i trasu pro chodce po značce. Zajímavé je, že v Map Source se mi to ze stejného místa nepodařilo.
Psal jsem na Garmin (zastoupení Picodas), tak o problému ví, řeší to a teoreticky by mělo být opraveno v nové verzi cca do konce roku.
Komunikoval jsem s Picodasem. Cely problem routovani po "nezpevnenych cestach" je v tom, ze proste nesouvisi se silnicni siti - a to umyslne. Pry garantuji polnacky do 100m presnosti a na to routing poustet nechteji. Do konce roku by mela byt nova verze s presnosti do 10 m - pracuje na tom tym lidi.
Prave se marne snazim nejak premluvit slovenskou TOPO, aby mezi WP nelezla zasadne po turistickych hrebenovkach a je to marne. 650 km vzdusnou carou s WP na souvislych silnicnich usecich je pro routing neprekonatelny problem. Cekal bych tak 800 km, ale TOPOv2 mne prozene pres 1800km!
Odjizdim pozitri vecer, tak jdu clickat, snad to nejak stihnu... Nebo se z toho
Mur
Prave se marne snazim nejak premluvit slovenskou TOPO, aby mezi WP nelezla zasadne po turistickych hrebenovkach a je to marne. 650 km vzdusnou carou s WP na souvislych silnicnich usecich je pro routing neprekonatelny problem. Cekal bych tak 800 km, ale TOPOv2 mne prozene pres 1800km!
Odjizdim pozitri vecer, tak jdu clickat, snad to nejak stihnu... Nebo se z toho
Mur
Řeším totéž a je to šílené a ještě i tak to není dokanalé ... občas mě to dělá, tedy spíš nedělá 100% přenos z PC na Garmin nebo to možná nechápu ....)