Jak nastavit výchozí pozici?
Moderátor: freewall
Jak nastavit výchozí pozici?
Tak bych měl po delší době zase jeden dotaz týkající se ovládání navigace GARMIN. Snad to popíšu správně a někdo zkušenější mi poradí. Mám Nüvi 350, ale předpokládám, že velké rozdíly od ostatních asi nebudou.
Jak v offline režimu (tj. bez vyklopené/aktivované GPS antény) nejjednodušeji nastavit výchozí pozici? V módu prohlížení mapy mi nabízí tlačítko "Pozice?", které mi tutu pozici nastaví, avšak nejdřív musím umístit kurzor na správné místo, což znamená spoustu zoomování a scrollování po mapě - v případě velké vzdálenosti od aktuálního umístění je tento postup naprosto nepoužitelný.
Pokud si dané místo nechám na mapě nejdříve vyhledat a ukázat v módu navigace (např. výběrem z bodů zájmů, dle konkrétní adresy atd.), tak mi v tomto módu zase chybí ono tlačítko "Pozice?".
Díky za vaše tipy, rady, nápady.
Jak v offline režimu (tj. bez vyklopené/aktivované GPS antény) nejjednodušeji nastavit výchozí pozici? V módu prohlížení mapy mi nabízí tlačítko "Pozice?", které mi tutu pozici nastaví, avšak nejdřív musím umístit kurzor na správné místo, což znamená spoustu zoomování a scrollování po mapě - v případě velké vzdálenosti od aktuálního umístění je tento postup naprosto nepoužitelný.
Pokud si dané místo nechám na mapě nejdříve vyhledat a ukázat v módu navigace (např. výběrem z bodů zájmů, dle konkrétní adresy atd.), tak mi v tomto módu zase chybí ono tlačítko "Pozice?".
Díky za vaše tipy, rady, nápady.
Re: Jak nastavit výchozí pozici?
Je to bohužel tak jak píšeš a ne jinak (alespoň já jsem na žádnou jinou možnost nepřišel), jenom zoomovat a scroolovat
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
Zkušenost s Nuvi 670:
Kromě položek Domu a Oblíbené si můžu Pozice? zvolit u všeho (Adresa, Přednastavené POI(Jídlo, ubytování...), Naposledy hledané, Vlastní POI (Ruzné), Krizovatky, Mesta, Procházet mapu, Souradnice).
Po nalzení mám dole Zpet, Mapa a Ulozit. Při zvolení Mapa jsou moznosti: Zpet, Ulozit, Start a Pozice?
Takze nastaveni výchozí pozice docela rychlé a pohodlné.
Kromě položek Domu a Oblíbené si můžu Pozice? zvolit u všeho (Adresa, Přednastavené POI(Jídlo, ubytování...), Naposledy hledané, Vlastní POI (Ruzné), Krizovatky, Mesta, Procházet mapu, Souradnice).
Po nalzení mám dole Zpet, Mapa a Ulozit. Při zvolení Mapa jsou moznosti: Zpet, Ulozit, Start a Pozice?
Takze nastaveni výchozí pozice docela rychlé a pohodlné.
Zdá se tedy, že tvá 670-ka to má vymakanější, nejspíš lepší firmware. Když na 350-ce provedu stejný postup např. pro naposledy hledané, křižovatky atp., tak mám po ukázání na mapě místo tvých čtyř možností Zpět, Uložit, Start a Pozice? pouze jednu, a to Zpět
--->
--->
Je to tak jak píšeš...
-->
-->
Já mám Nuvi 300 a mám to jako ty Smaarty. Bohužel taky žádne tlačítko "Pozice?"
U nuvi 670 verze SW 3.70 je zase pouze tlačítko Zpet a Jed
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
Mě to u 670-ky ukazuje Zpět a Start jen když jdu přes Oblíbené.
Jinak mi to ukazuje tak, jak je na obrázkách.
Mám ale verzi 4.10!
Jinak mi to ukazuje tak, jak je na obrázkách.
Mám ale verzi 4.10!
U Nüvi 350 postupuji takto:
Kam vést -> Nejblíže (na spodní liště) -> U jiného města -> OK -> zadám město -> dostanu se automaticky opět do menu Kam vést -> šipkami na spodní liště nalistuji stránku, kde je Procházet mapu -> zvolím Procházet mapu -> na mapě u příslušného města doladím příslušnou pozici -> na spodní liště zvolím Pozice?
Mirek
Kam vést -> Nejblíže (na spodní liště) -> U jiného města -> OK -> zadám město -> dostanu se automaticky opět do menu Kam vést -> šipkami na spodní liště nalistuji stránku, kde je Procházet mapu -> zvolím Procházet mapu -> na mapě u příslušného města doladím příslušnou pozici -> na spodní liště zvolím Pozice?
Mirek