Jak nahrát poi do Mio C520?
Moderátor: Scorpio_cz
-
Jak nahrát poi do Mio C520?
Dobrý den!
Rád bych věděl, jak si můžu nahrát nějakou skupinu POI bodů do své navigace.
Nevím o náhrávání bodů vůbec nic, vždy, když se dívám na nějakou kategorii, kterou chci stáhnout, tak je ke stažení 5 různých souborů.
Stáhnul jsem například skupinu ČERPACÍ STANICE ve formátu ov2 ale to je vše.
Do které složky musím soubor zkopírovat, aby spolupracoval s navigací?
Děkuji za odpověd
Rád bych věděl, jak si můžu nahrát nějakou skupinu POI bodů do své navigace.
Nevím o náhrávání bodů vůbec nic, vždy, když se dívám na nějakou kategorii, kterou chci stáhnout, tak je ke stažení 5 různých souborů.
Stáhnul jsem například skupinu ČERPACÍ STANICE ve formátu ov2 ale to je vše.
Do které složky musím soubor zkopírovat, aby spolupracoval s navigací?
Děkuji za odpověd
Re: Jak nahrát poi do Mio C520?
Po nesčetných pokusech jsem dospěl k řešení, sice trochu kostrbatému, ale funguje. Stáhnul jsem ze stránky výrobce http://www.mio-tech.be prográmek Mio C520 POI Loader. Ten upraví body do formátu, které C520 žere. Problém je v tom, že ten Loader načítá jen csv soubory v přesném rozložení sloupců a formátu dat v těch sloupcích. Ruční úprava by byla poněkud zdlouhavá. Využívám tedy ještě iGO POI Explorer. A teď vlastní postup:
1. Stáhnu body ve formátu gpx (ten se mi osvědčil nejlíp, ale jde to i s jinými)
2. Načtu je do iGO Exploreru (import)
3. Vyexportuju je do formátu csv (ten už odpovídá požadavkům Loaderu, jen je třeba někdy v Notepadu odstranit znaky ")
4. Načtu v Loaderu body do navigace.
Pokud zná někdo jednodušší řešení, byl bych mu vděčný, je to trochu zdlouhavé.
Mějte se
Michal
1. Stáhnu body ve formátu gpx (ten se mi osvědčil nejlíp, ale jde to i s jinými)
2. Načtu je do iGO Exploreru (import)
3. Vyexportuju je do formátu csv (ten už odpovídá požadavkům Loaderu, jen je třeba někdy v Notepadu odstranit znaky ")
4. Načtu v Loaderu body do navigace.
Pokud zná někdo jednodušší řešení, byl bych mu vděčný, je to trochu zdlouhavé.
Mějte se
Michal
Já používám pro MIO C 720 (což by mělo být stejné jako C520) pouze IGO POI Explorer (viz také http://www.poi.cz/phpbb/viewtopic.php?f ... a&start=60), takže podle mého názoru odpadá jeden krok v tvém postupu
EDIT:zkoušel jsem si stáhnout Mio Poi Explorer (na webu je pouze pro 520 a 710) a ani jeden mi s C720 nefunguje. Ale dle mého stejně dělá pouze to co IGO POI Explorer, tzn. vytvoří (aktualizuje) soubor IGO.DB, což děla i IGO POI Explorer, ten však navíc ještě s možností dalších možných uživatelských úprav, s možností načtení POI v různých formáech ....
EDIT:zkoušel jsem si stáhnout Mio Poi Explorer (na webu je pouze pro 520 a 710) a ani jeden mi s C720 nefunguje. Ale dle mého stejně dělá pouze to co IGO POI Explorer, tzn. vytvoří (aktualizuje) soubor IGO.DB, což děla i IGO POI Explorer, ten však navíc ještě s možností dalších možných uživatelských úprav, s možností načtení POI v různých formáech ....
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
N73, 2GB miniSD, TT, Garmin Nuvi 670, MIO C720
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
No ten mezikrok je z nouze cnost, protože iGO Explorer mi přímo nespolupracxuje s navigací - za to můžou asi Visty.
Nejrychlejší je pro MIO (nefunguje pro iGO!) stahovat KML soubory a ty přímo kopírovat do GPS - koukni sem a bude ti to jasné: http://www.wbuilder.eu/poi.htm
Admin of http://www.wbuilder.eu
Michalsx píše:Nejrychlejší je pro MIO (nefunguje pro iGO!) stahovat KML soubory a ty přímo kopírovat do GPS - koukni sem a bude ti to jasné: http://www.wbuilder.eu/poi.htm
Tak tohle funguje bez problémů. Dík.
Na co potřebuješ spolupráci IGO POI Exploreru s navigací? Já dělám vše na lokálu a vytvořený IGO.DB pak nahraju v Total Commanderu zpět do navigace. Nevím jak u 520, jestli se po připojení k PC také hlásí jako další disk, ale myslím že ano
MDA Compact III (Artemis), 6 GB microSDHC, pouzdro Krussel, TT 6.2
SKYPE - rippel.milan
SKYPE - rippel.milan
PO nahrání 67 souboru *.kml na SD kartu nechce naběhnout Miomap 3.3 nevíte kde by mohla být chyba? Když jich tam bylo asi 20 chodilo to bez problémů.
Minimálně jeden z KML souborů bude obsahovat špatný/nekorektní formát - pak nelze MIOMAP spustit. Nezbývá než nahrávat KML soubory např. po 10, pak zkusit pustit MIOMAP, když naběhne, tak nahrát další a tak stále dokola. Chyby v KML souborech se totiž vizuelně dost blbě hledajíFreejack píše:PO nahrání 67 souboru *.kml na SD kartu nechce naběhnout Miomap 3.3 nevíte kde by mohla být chyba? Když jich tam bylo asi 20 chodilo to bez problémů.
Freejack píše:PO nahrání 67 souboru *.kml na SD kartu nechce naběhnout Miomap 3.3 nevíte kde by mohla být chyba? Když jich tam bylo asi 20 chodilo to bez problémů.
zkousel si cekat dostatecne dlouho ??? ja jich nahral asi 30 a v prvni chvili sem myslel ze se to zaseklo, ale kdyz sem se za chvili vratil tak navigace byla nabehla ....
tak sem to zkousel znova a trva to skoro 5min nez se to probere ... nevim jestli je to tim ze tam je tech POI moc a nebo je nejakej blbej
Tak jsem to zkoušel nahrávat po častech a vyšlo to nakonec to byl nejvetsi soubor (2,5MB) tak nevim jestli obsahoval chyby nebo byl moc velky..... JInak miomap v3 mi nabiha po nahrani kml souboru taky asi 2-3min, ale spis me trapi to ze mi pada do chyby "Fatal error ocupied" nevim jestli to je takhle presna formulace ted po pisu z hlavy, premyslim nad tim nahrat ty soubory primo do navi, ale nevim presne kam.....