Problém s mctx.dat
Problém s mctx.dat
Zdravím, koupil jsem si navigaci TOMTOM ONE XL a když chci přes TOMTOM Home aktualizovat data, tak mi to píše, že soubor mctx.dat je poškozen a aktualizace se ukončí. Nevíte co s tím, nebo nebyl by někdo tak laskav a neposlal mi na meil tenhle soubor (má asi 5kb). Děkuji
Re: Problém s mctx.dat
Tak jsem ten soubor stáhl z DC++, ale ten původní nejde vymazat z karty a ani překopírovat, tak nevím co s tím. Mohl bych poprosit o radu, jak odinstalovat ten navicore a zpátky nainstalovat? Děkuji
Udělej si zálohu, možná ti ten soubor nepůjde zkopírovat, ale máš jiný a pak zformátuj kartu, nebo HDD, podle toho co máš a znova tam zkopíruj zálohu.
TomTom 910 Go, 930 GO aplikace 9.465, Europe 905.4754
TyTN II Kaiser, Western_and_Central_Europe_v.8.55.xxxx
Ona nejde udělat ani ta záloha, ten mctx.dat to nepustí, písne to, že to je poškozený soubor a záloha se zastaví
To já vím, měl jsem stejný problém. Normálně nakopíruj soubory do PC a ten nakopnutý vynech. Pak to zformátuj. To půjde. Pak soubory vrať zpět a doplň tím staženým.
vilik: tak jsem to zkoušel jak jsi napsal, ale na 2 GB kartě je složka statdata, u které mi XPéčka ukazují, že její velikost je 1.35 TB, nechápu to a určitě tolik místa na disku nemám. Tak opět nevím co s tím
Ten adresář bude poškozený a XP nedokáží správně spočítat velikost. Zkoušel jsi to zformátovat?
No tak mi to kixla celá GPS Není náhodou někde nasdílená obnova pro tomtom one XL? už fakt nevím co s tím. Satelit mi to najde kolem 5 ti minut a když dám naplánovat cestu, tak se to restartuje Poraďte prosím. Příští týden jedu na dovolenou a spoléhal jsem na tu GPS.
- Scorpio_cz
Je to sice trosku zverstvo ale taky se da z PC pustit (x: je pismenko pod kterym je tomtom/karta v pocitaci) :
chkdsk x: /f
Samozrejme nejprve stahnout co stahnout jde, pak ten chkdsk, a pak dostahat zbytky (jestli nejaky sou), sformatovat, a znova naplnit ... "zachranil" jsem si takhle data z jedny nebo dvou karticek.
chkdsk x: /f
Samozrejme nejprve stahnout co stahnout jde, pak ten chkdsk, a pak dostahat zbytky (jestli nejaky sou), sformatovat, a znova naplnit ... "zachranil" jsem si takhle data z jedny nebo dvou karticek.
Udělej si zalohu mapy do PC. Nech navigaci vyplou, dej ji do kolíbky, a připoj k PC. Až se ti přihlásí jako externí disk, naformátuj ji. Nakopíruj zpět složku s mapou. Potom nainstaluj aplikaci, kterou stahneš odtud:Rambaldi píše:No tak mi to kixla celá GPS Není náhodou někde nasdílená obnova pro tomtom one XL? už fakt nevím co s tím. Satelit mi to najde kolem 5 ti minut a když dám naplánovat cestu, tak se to restartuje Poraďte prosím. Příští týden jedu na dovolenou a spoléhal jsem na tu GPS.
http://rapidshare.com/files/124545270/z ... 2_6690.rar
Nakonec resetni a dej přes TTHome aktualizovat. Mělo by ti to nabídnout NC vhodné pro tvůj přístroj.
Tak Vám musím moc poděkovat, hlavně Vilíkovi. Vše je v pohodě a funguje. Mockrát děkuji
Tak bohužel to nefunguje... GPS se aspoň spustí, ale když dám naplánovat trasu do jiného města, tak se sekne
Vilik: ten postup co jsi mi popsal myslíš z karty překopírovat mapy, pak ji zformátovat a postupovat dál jak jsi psal? já totiž když navigaci vypnu, pak připojím k PC, tak se neukáže jako externí disk. Mám TOMTOM ONE XL navigaci,jestli to není kvůli tomu.
Tak bohužel to nefunguje... GPS se aspoň spustí, ale když dám naplánovat trasu do jiného města, tak se sekne
Vilik: ten postup co jsi mi popsal myslíš z karty překopírovat mapy, pak ji zformátovat a postupovat dál jak jsi psal? já totiž když navigaci vypnu, pak připojím k PC, tak se neukáže jako externí disk. Mám TOMTOM ONE XL navigaci,jestli to není kvůli tomu.
Já tam zapomněl napsat dej ji do kolíbky a ZAPNI. Pak se přihlásí jako externí disk, nebo úložiště. Pak pokračuj v návodu.