TomTom RDS-TMC příjmač dopravních informací
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Ještě k mému příspěvku výše. Odpoledne jsem vyzvedával manželku u Karláku (Praha) a měl jsem trochu času. Ve Václavské pasáži (Moráň) v obchodě s elektrosoučástkami (Compo, Po-Pá 9,00-18,00, 224923774)mají TV rozbošovač na feritovém jádře za 45 Kč. Není to sice standartní hybrid, ale je to lepší než odporový. Útlum cca 3 - 4 dB. Mají i různé konektory jak pro TV tak i k autoanténě.
Takže případný tip pro chlapce z Prahy.
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
Gumajz píše: Je mi líto,že tě zklamu,ale autorizovaný servis na TOmToma je prý jen v Plzni.Aspoň to mi řekli v Datartu,když jsem reklamoval svého TomToma.Gumajz
dik za info , no tak to je pekny teda az v Plzni tak to je sila. Tak az pujdu kolem datartu tak se zeptam na kontakt. Nepamatujes si ho ciste nahodou Plzen kua. No je to blíž než Dusseldorf kde jsem si koupil RDS-TMC.
Jirásek píše: Ještě k mému příspěvku výše. Odpoledne jsem vyzvedával manželku u Karláku (Praha) a měl jsem trochu času. Ve Václavské pasáži (Moráň) v obchodě s elektrosoučástkami (Compo, Po-Pá 9,00-18,00, 224923774)mají TV rozbošovač na feritovém jádře za 45 Kč. Není to sice standartní hybrid, ale je to lepší než odporový. Útlum cca 3 - 4 dB. Mají i různé konektory jak pro TV tak i k autoanténě.
JJ tam to znam na Karlaku pracuje i ma draha polovicka ... tak tam zajdu a otestuju to. diky za zajem a odpovedi
OK, jsem taky zvědav na to, o kolik lepší bude externí autoanténa. ALE: Kam v přijímači RDS/TMC, který má jako anténu přívodní kabel, připojit tu externí? Něco se řešilo na mobilmanii (podle tohoto návodu) ale i když mě osobně to dost obstojně funguje, asi to není to pravé ořechové. Ví tedy někdo, kam s tou anténou?
TomTom GO 510 + RDS/TMC
Připomínka
239000491 Zákaznická linka TomTom v Čr.-Ať ti poradí tam.Schválně jestli o tom vůbec něco vědí!!!FerdaXXL píše:Gumajz píše:Je mi líto,že tě zklamu,ale autorizovaný servis na TOmToma je prý jen v Plzni.Aspoň to mi řekli v Datartu,když jsem reklamoval svého TomToma.Gumajz
dik za info , no tak to je pekny teda az v Plzni tak to je sila. Tak az pujdu kolem datartu tak se zeptam na kontakt. Nepamatujes si ho ciste nahodou Plzen kua. No je to blíž než Dusseldorf kde jsem si koupil RDS-TMC.
RDS-TMC
Kdo řeší problém s RDS-TMC tak se podívejte sem.
http://www.javorsky.cz/forum/phpBB2/vie ... 9f1931b4cc
http://www.javorsky.cz/forum/phpBB2/vie ... 9f1931b4cc
Musím říct, že po aktualizaci na ver. 6.524 se RDS-TMC v Praze o dost zlepšilo. A taky jsem měl možnost to teď vyzkoušet cestou do Ostravy a v přilehlém okolí a jen ve Valmezu se ukázal signál na 3 minuty. Asi tak po ujetí cca 1000 km. Nic moc. Proto zatím vidím RDS-TMC jako hračku se kterou se dá občas hrát jen po Praze. Jsem zvědav jestli jak psal ten link Jerry23 bude pravda. Protože teď jsem s TomTomem řešil a vyřešil ten problém s tím konektorem a problém byl v držáku. A k mému překvapení jsem dostal jednu z mnoha odpověďí i v polštině ... Takže jsme byl vděčný aspoň za tu angličtinu. Mluvili jsme o RDS-TMC jako takovém, ale nikdo se o výměně ani nezmínil. Tak se necháme překvapit každopádně by to bylo fajn .....
Re: TomTom Go RDS-TMC příjmač dopravních informací
Takže tento týden jsem testoval TTN GO 910 s RDS-TMC a mohu říci jen toto. Za cestu z Plzně do Frankfurt/Main a zpět, což je cca 900 km mi to nenaladilo ani ťuk. Dokonce jsem zkoušel ručně naladit frekvenci Bayern3 a Antene Bayern, kde se to při poslechu dopravním zpravodajstvím jen hemžilo, ale na Go 910 to naspalo, že nic nebylo nalezeno. A pokud se týče toho natáčení konektoru, aby Go 910 ten přijímač vůbec zaregistrovala, tak to jsem musel absolvovat taky. A to podotýkám jsem měl úplně nově vybalenou 910 s příslušenstvím a čerstvě vybalenný RDS TMC.
PDA ASUS A639, A-DATA SD 2GB, TTN 6
http://www.want.cz
Takže dnes jsem kontaktoval telefonicky podporu TomTom v ČR. Paní byla velice ochotná, poslala mi e-mail s nastevním, s tím, že když to nepomůže, tak mám odpovědět na e-mail a popsat podrobně problém a oni pošlu ke mě UPS přepravní službu a bezplatně vymění držák a RDS-TMC anténu.
PDA ASUS A639, A-DATA SD 2GB, TTN 6
Jen malickost - ohledne drzaku na 910.
Mel jsem potiz s tim, ze drzak padal (nedrzel zarizeni v urcene poloze), pokud se prejela nerovnost vypadlo nabijeni
Hledal jsem nejake info na strankach TT a tam byl odkaz o bezplatne vymene drzaku. A fakt, asi do 5-ti dnu prisvistela UPS. Je fakt, ze Toma mam od lonskeho cervna a od te doby snad nove baleni obsahuji tento lepsi drzak, ale urcite se najde spousta tech, kteri zakoupili drive ... A asi i neco udelali s konektorem na RDS, protoze v tomto drzaku nemam problem, TT RDS pripoji vzdy. Jen by to jeste chtelo rychlejsi naladeni (ani rucni neni zazrak )a snad i poradne info. Jelikoz se dost pohybuji po Praze a zelene kolecko vesele sviti bez pripominek a ja stojim pul hodiny na Jizni spojce, to je ...
M.
Mel jsem potiz s tim, ze drzak padal (nedrzel zarizeni v urcene poloze), pokud se prejela nerovnost vypadlo nabijeni
Hledal jsem nejake info na strankach TT a tam byl odkaz o bezplatne vymene drzaku. A fakt, asi do 5-ti dnu prisvistela UPS. Je fakt, ze Toma mam od lonskeho cervna a od te doby snad nove baleni obsahuji tento lepsi drzak, ale urcite se najde spousta tech, kteri zakoupili drive ... A asi i neco udelali s konektorem na RDS, protoze v tomto drzaku nemam problem, TT RDS pripoji vzdy. Jen by to jeste chtelo rychlejsi naladeni (ani rucni neni zazrak )a snad i poradne info. Jelikoz se dost pohybuji po Praze a zelene kolecko vesele sviti bez pripominek a ja stojim pul hodiny na Jizni spojce, to je ...
M.
- Jirásek
- Kontaktovat uživatele:
Pro domácí "bastlíře" trochu opráším starší téma a podělím se s vlasním provedením řešení připojení antény k TMC přijímači.
Pro případné zájemce ZDE
Pro případné zájemce ZDE
TomTom GO 1005T;Garmin eTrex Vista HCx; Samsung Galaxy3; PC: Win7, Win8, Android
- vojta66
- Kontaktovat uživatele:
Takže asi takto k dnešku:
Kombinace viz můj podpis. Cesta Praha - Poprad, různe ježdění po vlastech českých i slovenských včetně.
V ČR zelený terčík poměrně dost často, ovšem ne zdaleka vždy, informace brutálně nepřesné (D1) nebo žádné (taky nic nebylo ). Po ztrátě se vcelku hbitě naladil, i když byly úseky v ČR kdy dlouhé minuty jízdy...stále ladil a nic.
V SK vyřešeno zcela jasně: ani ťuk, slušně řečeno....Je tato služba v SK vůbec?
Celkový dojem k dnešku: je to vcelku napytel, pane stavitel.
Kombinace viz můj podpis. Cesta Praha - Poprad, různe ježdění po vlastech českých i slovenských včetně.
V ČR zelený terčík poměrně dost často, ovšem ne zdaleka vždy, informace brutálně nepřesné (D1) nebo žádné (taky nic nebylo ). Po ztrátě se vcelku hbitě naladil, i když byly úseky v ČR kdy dlouhé minuty jízdy...stále ladil a nic.
V SK vyřešeno zcela jasně: ani ťuk, slušně řečeno....Je tato služba v SK vůbec?
Celkový dojem k dnešku: je to vcelku napytel, pane stavitel.
TomTom GO LIVE 1005 World, Navcore 12.071.1370596.74(0) (2092, 12.9.2013) OS 1344689, Mapa 'Europe' v935.5757,8/2014
Je možné aktivovat TMC na one old? Popis v podpisu?
TT GO 630 Traffic,
Navcore 8.300
Central and Eastern Europe 815.2003 (v rámci 30 denní záruky)
Původně:
Central and Eastern Europe 810.1877
Předtím:
TT One, první edice, Navcore 8.002, Western and Central Europe 805.1801, Eastern Europe 7.15
Navcore 8.300
Central and Eastern Europe 815.2003 (v rámci 30 denní záruky)
Původně:
Central and Eastern Europe 810.1877
Předtím:
TT One, první edice, Navcore 8.002, Western and Central Europe 805.1801, Eastern Europe 7.15
Ne,není. Nelze naladit něco na něčem,když to na ní nemá ani zásuvku. To je jiná zásuvka než na externí anténu. Prostě z automatické pračky raketoplán neuděláš...
Tak jsem pročetl celé vlákno a mám v tom bordel. Uvažuji o zakoupení RDS-TMC a nevím jakou verzi.
4V00.000.0 -> asi naprosto původní nefunkční
4V00.010.2 -> novější snad již funkční -> má vajíčko ze kterého jde kablík (asi anténa).
4V00.013 -> ještě novější již také s kablíkem za vajíčkem a na něm je ještě zesilovač.
9V00.013/9V00.017 -> momentálně nabízené v obchdech ale je to podle obrázku vajíčko bez kablíku.
Můžete mi prosím tento seznam doplnit popřípadě opravit? Chtěl bych v tom mít jasno.
Tak nevím která verze je nejnovější a funčkní ? 4V /9V
4V00.000.0 -> asi naprosto původní nefunkční
4V00.010.2 -> novější snad již funkční -> má vajíčko ze kterého jde kablík (asi anténa).
4V00.013 -> ještě novější již také s kablíkem za vajíčkem a na něm je ještě zesilovač.
9V00.013/9V00.017 -> momentálně nabízené v obchdech ale je to podle obrázku vajíčko bez kablíku.
Můžete mi prosím tento seznam doplnit popřípadě opravit? Chtěl bych v tom mít jasno.
Tak nevím která verze je nejnovější a funčkní ? 4V /9V
TomTom Go920 app: 9.510 + 8GB SD + RDS-TMC 4V00.010.2
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW
Mapa: Europe 930.5563
TomTom Home 2.9.7.3256
Škoda Octavia 4x4 1.8T, 110 KW